Een wipstoel moet wippen – BabyBjorn ervaringen

4 jaar geleden was ik zwanger van ons eerste kindje. We moesten nog alles aanschaffen wat een baby nodig zou moeten hebben. We hadden natuurlijk nog helemaal niks! En de meeste babyproduct verkopers weten je behoorlijk goed te overtuigen dat je de duurste en veiligste en natuurlijk hun product echt nodig hebt!

Hoezo een wipstoeltje?

Nu heb ik dat nooit begrepen van de wipstoeltjes. Ik snap wel dat het handig is om zo’n soort stoeltje te hebben waar ze een soort van in kunnen zitten, als ze nog niet echt kunnen zitten. Maar waarom noemen ze zo een ding een wipper? Dat ding wipt helemaal niet!

Een wipper was overigens het enige product wat wij niet gekocht hebben, maar geleend van mijn schoonzus. En toen was de tweede op komst. Vrijwel alles in huis, want dat heb je met een tweede. Maar in ons geval dus geen wipper, want die wipper die niet wipt was inmiddels weer terug naar schoonzus. Ik ging me toch nog maar eens verdiepen in de wippers..

BabyBjorn kan wel wippen!

En daar zag ik de BabyBjorn, die wipper leek best wel te wippen. En ja hoor, mijn kleine net geboren mannetje vond het heerlijk! De wipper stond regelmatig in de box. Op de rug liggen vond het mannetje niet fijn, waarschijnlijk door reflux of krampjes, maar in de wipper kon hij heerlijk ontspannen en viel hij rustig in slaap. Dat komt natuurlijk omdat deze wipper echt daadwerkelijk heen en weer wipt!

Ergonomisch design

De BabyBjorn wipper heeft een ergonomisch design met een gevormd zitoppervlak, dat het gewicht van het kind evenwichtig verdeelt over de stoffen zitting. En is al vanaf dag 1 te gebruiken.

Het rustige en natuurlijke schommelen in de wipper traint de motoriek en het evenwichtsgevoel van het kind. De babysitter wordt aanbevolen door kinderartsen.
De eigen bewegingen van het kind maken de wipper aan het schommelen. Batterijen zijn niet nodig, want het is het kind dat het tempo bepaalt. Leuk en tegelijkertijd rustgevend.
Kortom, onze ervaringen met de BabyBjorn wipstoel zijn zeer positief! Ik kan iedereen dit stoeltje aanraden.
Previous ArticleNext Article