Plak ze aan je vast in een draagzak of draagdoek

Wij zijn dus de uitdaging aangegaan om met drie kleine kinderen op vliegvakantie te gaan. Je begrijpt dat dat wel even organiseren was, zeker op Schiphol, waar wij om 04.00 uur ’s nachts klaar moesten staan om in te checken. Het was me gelukt om al onze spullen in twee koffers te krijgen, wat ik al een hele prestatie vond! Daarnaast hadden we nog twee trolleys als handbagage, onze kleuter haar rugtasje en de Easy Walker Duo. Die laatste hadden we al ingepakt voor het vervoer in het vliegtuig en konden we dus niet meer gebruiken voor de baby en dreumes. En ja, waar laat je de kindertjes dan?

Een draagdoek of draagzak op reis?

Het beste kun je ze aan jezelf vastplakken, dan raak je ze zeker niet kwijt! Inderdaad, een draagdoek of draagzak! Mijn baby op mijn buik, in de geweven draagdoek. En de dreumes op de rug van mijn man, in de Manduca draagzak. Ik was het al wel aardig gewend om met een draagdoek te lopen. Maar voor mijn man was het wel even wennen, zo een ding aan zijn lijf met een dreumesje erin.

Met drie kinderen vliegen

Eenmaal in het vliegtuig hadden wij verwacht dat de kindjes snel in slaap zouden vallen, we hadden ze immers midden in de nacht uit bed geplukt. Dat hadden we verkeerd ingeschat. 5 minuten voor de landing in Turkije vielen mijn schatjes in diepe slaap. En dan heb je er opeens drie! Uuuhh, hoe krijg je dan de derde uit het vliegtuig? Gelukkig heb ik een hele sterke kerel, ‘die wel 2 kindjes kan tillen’ zoals mijn kleuter regelmatig zegt.

Welke draagzak? Een Babybjorn draagzak, een minimonkey draagzak of een Manduca draagzak?

Wij hebben de dreumes in de manduca, een fijne ergonomische draagzak. Deze ergonomische draagzak is al vanaf de geboorte te gebruiken. En door de rugverlenging kan ook een peuter of een minikleuter in de draagzak gedragen worden. De beentjes bungelen niet, maar gaan mooi in de kikkerhouding wat een groot voordeel is tegenover de Babyborn draagzak waar de beentjes wel bungelen. De Minimonkey draagzak is een hele andere vorm van dragen, met deze draagzak draag je je kindje namelijk op je heup. Handig voor korte stukjes naar het strand.

Een draagzak of draagdoek kopen

Draagzakken en draagdoeken zijn duur! Laten we daar geen doekjes om winden. Maar als je graag je kleintje draagt, dan is een draagzak of een draagdoek in verhouding met een kinderwagen opeens helemaal niet zo duur meer. Een draagzak of draagdoek kopen is dus helemaal geen overbodige luxe! De vraag is alleen wel, waar kies je voor?

Keuze 1: een draagzak.

Een greep uit de ergonomische draagzakken: de Bondolino €119,00 – €129,00, de Ergobaby draagzak €119,00 – €169,00 en de Manduca €119,00 – €129,00

Keuze 2. een draagdoek.

En een greep uit het draagdoeken assortiment: populair is de ByKay draagdoek, geweven en tricot draagdoek €59,95 – €119,95, mijn favoriet de geweven Girasol €99,00 – €119,00 en de Babylonia €43,95 – €82,50

Een draagdoek en een draagzak zijn veel vaker functioneel dan alleen op vliegvakantie. Een draagdoek of draagzak aanschaffen is duf een juiste keus, want als je het knopen en het dragen eenmaal onder de knie hebt, plak je ze maar al te graag aan je vast!

Pin It
Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Respect hoor, vliegen met 1 klein meisje (14 maanden) vond ik al spannend!