Pietendorp

Aankomende zaterdag komt de man met de lange witte baard ons landje weer binnenvaren. De school van mijn kleuter heeft gevraagd om het Sinterklaasjournaal te volgen. Wij moeten duidelijk nog even inkomen, want de eerste aflevering hebben we al gemist. Maar ik denk niet dat het lang zal duren voordat de ‘Sinterklaas gekte’ er hier ook in zit.

Tijdens Sinterklaas gekte naar Pietendorp

Er zijn een heleboel activiteiten en evenementen met betrekking tot 5 december in ons land. In elke gemeente is er wel een Sinterklaashuis. Op zaterdag 24 en zondag 25 november 2012, verandert het Zuiderzeemuseum in een echt Pietendorp. Meer dan honderd Pieten betreden het Zuiderzeemuseum om de verjaardag van Sinterklaas voor te bereiden. Er is van alles te beleven. Een Pietenoefendak, hier kun je leren hoe je als een echte Piet het dak op klimt. Je kunt er het Paard van Sinterklaas bewonderen en als je durft even aaien.
In 2011 heeft Pietendorp zelfs de Gouden Pepernoot voor het ‘Leukste Sinterklaasevenement van het jaar’ gewonnen. Een bezoekje waard dus!

Update: Ook in 2016 zijn de havenpieten, muziekpieten, molenpieten, fotopieten, pakhuispieten,  allemaal weer aanwezig!

Algemene informatie:

Openingstijden

Op zondag 20, zaterdag 26 en zondag 27 november is het Pietendorp open van 10.00 tot 17.00 uur.

Kaartverkoop

Koop je kaarten voor het Pietendorp online! Met een online ticket weet je zeker dat je het Pietendorp kunt bezoeken op jouw voorkeursdatum. Hoe eerder je boekt hoe hoger de korting, dus wees er snel bij en koop je kaarten direct online!

 

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Leuk artikel! Als je op zoek bent naar het totaaloverzicht van alle leuke evenementen en activiteiten in de twee grootste steden van ons land (Amsterdam en Rotterdam), check dan http://www.uktuktuk.nl – lekker naar buiten met je spruiten. Niet alleen vind je informatie over de grote optochten, maar ook over de concerten in Concertgebouw en De Doelen, en informatie over speeltuinen, theaters, kinderboerderijen en al die andere leuke plekken in de steden die even in het teken staan van de goedheiligman!