Met loeiende sirenes naar Artis

Als ze maar gezond zijn. Deze uitspraak heeft voor mij het afgelopen jaar heel wat meer betekenis gekregen. Ik weet nu wat het betekent, laten we het zo zeggen. En wat als ze niet gezond zijn? Het is echt niet zo dat je minder van je kleintjes houdt. Maar het gaat door merg en been, alles zou je je kleintje willen geven om de ellende weg te nemen. Helaas, het enige wat je kunt doen is ermee dealen.

Gelukkig zijn er heel veel organisaties en initiatieven die het leed voor de gezinnen zo nu en dan wat verzachten. Zo waren wij vorige week bij het KinderBeestFeest. Een besloten feest voor chronisch, ernstige zieke of gehandicapte kinderen tot en met 18 jaar samen met hun ouders, broertjes en zusjes. Het feest wordt georganiseerd door Stichting KinderBeestFeest in samenwerking met Natura Artis Magistra en de Politie, Brandweer, Ambulancedienst, Marine, Douane, Koninklijke Marechaussee, het Rode Kruis, Reddingsbrigade en de Gemeente Amsterdam.

Wij verzamelden bij het AMC ziekenhuis, waar een stoet van brandweerwagens, politie’s, ambulances en andere hulpdiensten stond te wachten om iedereen in te laden. Zodra de wagens gevuld waren, werden de sirenes aangezet en werden de gezinnen als President Obama naar Artis gebracht. Ontroerend om te zien dat zoveel medewerkers zich inzetten om deze kindjes en hun familie een onvergetelijk tochtje te bezorgen.

In Artis wordt er ook alles aan gedaan om kinderen het naar hun zin te maken. Een hapje en een drankje, blussen met een echte brandslang, kinderen worden geschminkt en natuurlijk krijgen ze alles te weten over de dieren in de dierentuin. Voor mij is het hartverscheurend om zoveel zieke en gehandicapte kinderen bij elkaar te zien. En ook heel confronterend als ik een bekende tegenkom die zich afvraagt wat mij naar deze bijzondere avond brengt.

Maar als je de mooie en blije gezichtjes van de kinderen en je eigen kleintjes ziet, vergeet je even alle ellende. Bedankt KinderBeestFeest voor deze onvergetelijke avond!

KinderBeestFeest_Collage

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. Lijkt me idd heel confronterend. Fijn dat er mensen en organisaties zijn die aan anderen denken en een ander in het zonnetje wil zetten

  2. Inderdaad.. weet er alles van. Je wilt de pijn overnemen maar helaas.
    Fijn dat jullie zo’n mooie dag kregen!