Baby van draagmoeder weigeren…

Mijn oren waren laatst flink aan het klapperen toen ik las over het Australische stel dat een baby’tje met Syndroom van Down weigerde mee te nemen en achterliet bij de draagmoeder in Thailand. En vandaag lees ik wéér een bericht over het weigeren van een kindje dat uit een draagmoeder komt. Dit keer gaat het om een Britse moeder die ook weer in verwachting is van een tweeling voor een ander Brits koppel. Ze begon aan het draagmoederschap, omdat zij andere vrouwen het ook gunde om moeder te worden. Daar komt ze nu waarschijnlijk van terug, want ze is kwaad. Het stel wilde alleen het jongetje, maar weigerden zijn tweelingzusje. Het meisje lijdt aan een zeldzame spierziekte en de moeder zag het niet zitten het kindje te verzorgen. Ze heeft maar weinig goede woorden over het gehandicapte kindje, “Wie wil er nou een gehandicapt kind? Niemand zal dat kind willen adopteren.”

Ik sta perplex. In Nederland is draagmoederschap verboden en toch gebeurt het nog regelmatig. Er zijn nog steeds vrouwen die zichzelf online aanbieden en zeggen andere vrouwen gelukkig te willen maken. Ik weet het niet, als je het mij vraagt is het gewoon geen goed idee en zeker niet als je het voor een willekeurige vreemde doet, alleen om diegene gelukkig te maken…

Wat vinden jullie van draagmoederschap?

Bron: Telegraaf

 

Kijkje achter de schermen? Voormijnkleintje.nl op INSTAGRAM

Previous ArticleNext Article

1 Comment

 1. Ik denk dat het absoluut toegestaan moet zijn, maar met hele harde, duidelijke afspraken die op papier staan. Ik denk dat het juist iets heel moois kan zijn, maar wordt door deze wannabee moeders verpest. Ik denk ook dat hier van tevoren geen goede afspraken gemaakt zijn.
  Er zijn mensen die alles zouden doen voor deze mogelijkheid, omdat het misschien wel hun laatste optie is…

  Draagmoederschap is in Nederland zeker wel toegestaan!
  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/erkenning-kind/vraag-en-antwoord/wat-is-een-draagmoeder.html

  Men moet zich beseffen dat zij als ze zelf zwanger hadden kunnen raken, zij dezelfde risico’s hadden. Draagmoeder draagt jouw eitje (embryo/cryo) en als dat bij jou was ingenesteld was het dus hetzelfde (gehandicapte) kindje geweest….dan zeg je toch ook niet: “Die hoef ik niet!”
  Ik vind dit soort berichten tenenkrommend. Zeker nadat ik mijn baby heb moeten begraven….te belachelijk dat mensen zo met kinderen omgaan…Die zijn geen kinderen waard!

  Gelukkig worden er ook heel veel liefdevolle ouders wel gelukkig gemaakt via deze weg…alleen hoor je daar natuurlijk niets over…