Het verjaardagscadeau

Nog een paar dagen en dan wordt mijn kleine dreumes 2 jaar. Het is alsof ik ergens een paar maanden gemist heb, zo snel is het de laatste tijd gegaan. Maar goed, de kleine man wordt 2 en dus gingen wij op zoek naar een tof verjaardagscadeau. Mijn man wist al een aantal maanden wat het zou worden. Een stoere loopfiets zou hij krijgen. Tussen neus en lippen door vroeg hij mij of ons kleintje al in maat 92 zat. ‘Jwah, bijna…’ antwoordde ik. ‘De loopfiets is wel 5 kilo’ hoorde ik nog ergens vandaan komen. ‘Ohh, dat zijn maar 5 pakken suiker’ dacht ik nog.

Een iets te enthousiast verjaardagscadeau

Enfin, mijn man heeft de loopfiets besteld en de volgende dag werd er een Kawasaki doos geleverd. Ik had de doos ingepakt gelaten, daar zat de loopfiets in, prima, dacht ik. Totdat mijn man de loopfiets ’s avonds uit de doos haalde. Toen schrok ik even wakker. Wow, hij is wel erg groot… Deze fiets is wel écht vanaf maat 92… En mijn dreumesje draagt met zijn broeken ook nog wel eens maatje 80. En dan zal ik maar niet beginnen over die 5 kilo. Mijn kleine ventje kan deze fiets met geen mogelijkheid overeind houden. Oke, misverstandje, die kan nog een jaartje naar de vliering.

Kawasaki loopfiets

Volgend idee, op zoek naar een speelgoedgarage…

Moraal van het verhaal

Een passend verjaardagscadeau voor een twee jarige dient toch echt wel enige research van te voren te krijgen. Met een loeizware en te grote fiets kan een minipeuter niet veel. Meestal beginnen ze met een driewieler of een plastic loopfietsje. Maar al doende leert men en de Kawasaki loopfiets hebben we alvast voor als hij vier jaar wordt ofzo..

Welk cadeau wel voor een tweejarige?

Met welk cadeau kun je wel aankomen voor een tweejarig jongetje? Duplo is altijd goed! Vooral de Duplo treinbaan. De peuter kan gemakkelijk zelf een baantje leggen en de trein op batterij gaat vanzelf over de baan. Al genoeg Duplo? Dan kun je eens kijken of Thomas de Trein al in het treinen assortiment van de peuter is. Auto’s zijn ook altijd goed als verjaardagscadeau. Vooral ‘Cars’ is erg populair onder de peuter jongens. Mocht de kleine man al zoveel bezitten, dan is wellicht een klein verjaardagscadeautje genoeg en de rest van het budget sort je op zijn bankrekening.

Previous ArticleNext Article

2 Comments

    1. Hi! Nee dat weet ik eigenlijk niet meer. Toevallig heb ik hem nu op Marktplaats staan, maar het is inmiddels een opknappertje geworden.