De verjaardagstaart

Vandaag is mijn dreumes écht jarig. Hij is twee. Geen dreumes meer, maar een peuter. Wel even wennen hoor, dat mijn mannetje al een peuter is, hij is nog zo klein. Maar qua gedrag is het zeker wel te merken. Hij kan NEE roepen uit het puntje van zijn tenen. We hebben het natuurlijk uitgebreid gevierd en dat heeft hij geweten ook.

Afgelopen vrijdag hebben wij samen driftig taarten staan bakken, dat hadden we namelijk beloofd aan de gasten. En wat je belooft, dat moet je doen. Gelukkig had ik hulp van Dr. Oetker en Koopmans. We hebben de Wolken cake geprobeerd. Het mixen en aflikken van het beslag verliep prima, ook het bakken in de oven ging goed. Maar bij het verwijderen van de taartvorm ging het een beetje mis. Ik miste de zijkant van de cake, deze bleef plakken aan de taartvorm. Misschien toch niet genoeg ingevet?

Gelukkig ben ik wel goed in het bedenken van oplossingen. Botercreme! Ook de botercreme hebben we in samenwerking met Dr Oetker gemaakt. Na het insmeren met de botercreme zie je niks meer van de mislukte zijkanten.
Maar ja, dan moet de taart toch nog wel een beetje versierd worden. Ook daar komt geen talent bij mij naar boven. De naam van de dreumes en zijn leeftijd is het creatiefste wat ik bedenken kon. Gelukkig vond mijn dreumes de taart prachtig en vooral heel lekker. En daar gaat het toch om?

Taart bakken met peuter

Pin It
Previous ArticleNext Article