Electro

Electro, dat klonk mij wat stoffig in de oren. Ik zag vervormde hoekjes aan de kartonnen opdrachtvellen en blauwe en rode draadjes die soms haperden, niet omdat het antwoord fout was, maar omdat het draadje los zat.
Zoonlief heeft nog geen lange geschiedenis, laat staan een associatie bij het woord Electro. Hij nam de doos met het onbekende speelgoed dan ook vol enthousiasme aan.

Electro is met de tijd meegegaan, bij het opdrachtenboekje zit een pennetje (zonder draadje) Het boekje is erg leerzaam met opdrachten over de boerderij. Spelenderwijs verbanden leren leggen, goed leren kijken en onthouden, tellen en kleuren herkennen. Het sluit allemaal erg aan op de interesses van mijn bijna kleuter. Een spelletje in huis dat hij goed kan, en zijn kleine zusje nog lang niet, maakt hem erg trots en stoer. Hij heeft snel door hoe het werkt en later legt hij het zijn vriendje uit. Dus het is goedgekeurd denk ik dan.

Electro

Het boekje is in het Nederlands in combinatie met Frans. Dit gaat mij wat ver, maar is natuurlijk makkelijk voor de uitgever. En misschien voor ons als ouders goed om ons Frans even wat op te halen voor de zomervakantie. Dat de gans l’oie heet, was ik toch echt even kwijt…

Electro is een product van het educatieve pre-school label Playlab van Jumbo. Playlab staat voor vertrouwd, toegankelijk en duurzaam speelgoed. De spellen zorgen niet alleen voor veel speelplezier, maar zijn ook bedoeld om jonge kinderen iets wezenlijks mee te geven. Dit voorjaar verschijnen vier nieuwe edities van Electro. Wilde dieren, Voertuigen, Op de boerderij en Dierenpret. Verkoopadviesprijs: € 9,99 per stuk

Het doel van Jumbo is om kinderen naast speelplezier ook iets wezenlijks mee te geven. Lezen, schrijven, tellen, rekenen, maar ook samen spelen of slim denken; op iedere doos zie je in één oogopslag wat de kleintjes ervan opsteken. Leuk voor nu, handig voor later!

Een voordeel van Electro is dat er alleen een gezellig geluidje komt als de opdracht goed is en niet een zoemer of nee joh! als het fout is. Erg prettig voor de mama’s.

Het pennetje en boekje zijn goed handzaam voor mijn bijna kleuter dus misschien dat Electro deze zomer wel mee mag op de achterbank naar Frankrijk.

playlab-op-de-boerderij

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. Ik zag Electro staan en moest direct denken aan die doos met twee draadjes en een lampje. Leuk dat het nog steeds bestaat.

  2. Pingback: Dierendag, altijd iemand om mee te spelen
  3. Pingback: Favoriete bloggers mei - Mamaliefde