Strijkapplicaties

Ik vind het erg leuk om (oude) basic shirts van de kinderen op te leuken met bijvoorbeeld een strijkapplicatie. En ik was benieuwd of er veel verschillen zouden zijn in de vele verschillende strijkapplicaties die te krijgen zijn. Daar begon mijn jacht naar de strijkapplicaties. Na een paar dagen vielen er een aantal applicaties op de mat. Om de applicaties te kunnen gebruiken, heb ik een paar basic shirts aangeschaft. Klaar om te pimpen.

Ikke design

In de beschrijving van Ikke design staat duidelijk beschreven dat bij nieuwe stof, deze eerst een keer gewassen moet worden. Eigenwijs als ik ben, denk ik dat dat niet zo belangrijk zal zijn. Na de eerste poging blijkt dat wel degelijk belangrijk te zijn: de strijkapplicatie hecht niet goed aan de stof. Ik baal natuurlijk als een stekker, want de Volkswagen Kever is één van mijn favorieten. Voor ik een tweede poging waag, besluit ik toch eerst maar alle shirts te wassen. Ik merk nu een duidelijk verschil tijdens het aanbrengen. De tweede poging is geslaagd!

Studio Thyralantijn

Ook leuk is het om een shirt met opgestreken strijkapplicatie nog unieker te maken met bijvoorbeeld een strikje of lintje. Dat is wat ik heb gedaan met de gave applicatie van de pimpwinkel, ontworpen door Studio Thyralantijn. Het resultaat is leuk, maar al snel blijkt dat ik ook hierin nog wel wat oefening nodig heb: mijn kleuter heeft binnen een uur alle lintjes losgetrokken. Alleen de knoop is blijven zitten.

Band en Lint

Voor bandjes en lintjes ben je bij Band en Lint helemaal op het juiste adres! Hier kun je naast de strijkapplicaties werkelijk alles vinden om een shirt te pimpen. Een shop om in je favorieten te zetten voor de echte ‘doehetzelver’.

Strijkapplicatie.nl

Een ander soort strijkapplicaties verkopen ze bij Strijkapplicatie.nl Dit zijn de borduurapplicaties. Deze applicaties worden geheel in eigen huis gefabriceerd. Vanaf de ontwikkeling van het borduurbestand tot de verpakking van de applicatie. Elke applicatie van Strijkapplicatie.nl is uniek, voor de vulling van de applicaties wordt stof of vilt gebruikt. Het opbrengen van zo een borduurapplicatie gaat iets anders. Hier moet je de applicatie met de afbeelding naar beneden leggen en daaroverheen het kledingstuk. Het lukt me zowaar in één keer om deze applicatie goed aan te brengen. Oefening baart kunst!

Al met al zijn de borduur applicaties niet te vergelijken met de full color strijkapplicaties. Uiteindelijk is het net als met de  verschillende afbeeldingen een kwestie van smaak. Maar keuze is er genoeg, voor iedere smaak is er wel wat.

Pin It
Previous ArticleNext Article