9 tips voor wanneer je als ouder meegaat op schoolreisje

schoolbus schoolreisje

Dat waar mijn kinderen al de hele week naar uitkeken, zit er voor dit jaar weer op. Het schoolreisje kan ik afvinken, check, mijn taak is weer volbracht. Ja mijn taak, inmiddels kan ik het meegaan op schoolreisje wel tot mijn takenpakket rekenen. Het is één van de bijkomstigheden van het hebben van een dochter met epilepsie. En nu ik mijn taak al een aantal jaren trouw uitvoer, kan ik ook een aantal tips met jullie delen. Tips voor wanneer je als ouder meegaat op schoolreisje. En wees gerust, wanneer je deze tips zorgvuldig uitvoert, is het meegaan op een schoolreisje hartstikke, maar dan ook hartstikke leuk! 

Tip 1. Ga je mee met de kleuterklas, dan zit er ongetwijfeld een kindje in de groep die nog maar net op school zit. Het kindje is op zich niet zo’n probleem, maar die ouders. Stel die ouders gerust en zeg dat je al jáááááren meegaat op schoolreisje en dat er echt nog nóóit iets geks is gebeurd.

Tip 2. Drukke kinderen gaan om de één of andere reden altijd achterin zitten. Wanneer je de bus instapt, pak dan bijna de eerste de beste zitplek. Zo ver mogelijk voorin, maar net niet helemaal voorin (zie tip 3). Doe ditzelfde op de terugweg. Denk dan niet dat de kinderen wel uitgeput zullen zijn, rustig gaan zitten en hun mond zullen houden. Nee, op de terugweg zijn ze, waarschijnlijk mede dankzij 8 kilo snaaiwerk, nóg drukker. Had ik al gezegd dat drukke kinderen altijd achterin gaan zitten?

Tip 3. Kinderen die wagenziek zijn, zitten voorin. Zoek dus een plek daar net iets achter. En neem oordoppen mee, gewoon voor de zekerheid.

Tip 4. Neem plastic zakjes mee. Zeker wanneer je tijdens het schoolreisje een pretpark bezoekt. Acht kilo snaaiwerk en attracties die adrenaline opwekken, gaan niet zo goed samen.

Tip 5. Denk bij elke beweging die je maakt, hebben ze nog hun tas? Het scheelt je een hele hoop zoek-, denk- en loopwerk.

Tip 6. Roep bij elk toiletgebouw waar je langsloopt. ‘Moet er nog iemand plassen!?’

Tip 7. Mogen de kinderen geld mee? Begin dan ruim op tijd met het zoeken naar een souveniertje. Dit kan nog weleens de langste attractie van de dag worden.

Tip 8. Begin niet drie kilometer van te voren al te roepen dat we bijna weer terug zijn. Dat resulteert in een hoop ‘BUKKEN, ALLEMAAL BUKKEN’ geblèr. Drie kilometer lang. En geloof me, dat is lang.

Tip 9. Vergeet niet te genieten. Want dit hoogtepunt van het jaar is eigenlijk toch best wel, heel erg leuk. En voor de kinderen is zo’n schoolreisje onvergetelijk.

 

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.

2 Comments

  1. gisteren is de zoon voor het eerst met de bus op uitstap gegaan, dan denk ik er wel geregeld aan en hoop ik dat ze goed op hem letten en hem niet vergeten en natuurlijk dat de rit goed verloopt. Hij stelde mij wel een goede vraag: waarom dragen ze in de bus nooit de gordels? Ik wist niet goed wat antwoorden eerlijk gezegd…