Back-to-school-tag met Albert Heijn

paprika AH back to school tag

Het is zover, ook mijn kinderen zijn weer terug naar school. Met frisse moed maakte ik vanmorgen de 10 uurtjes en de lunches klaar en bepakt en bezakt liepen ze als ouds naar school. Maar toch is het komende schooljaar niet zoals het geweest is, we beginnen aan een continurooster. Dat houdt in dat mijn kinderen vijf dagen per week tot 14.00 op school zitten en dus ook vijf dagen per week een lunchtrommeltje mee dienen te nemen. 

Wel even wennen voor de kinderen. En voor mama die nu dus vijf keer per week ’s morgens vroeg lunchtrommeltjes staat te vullen. Aangezien we op de gezonde tour zijn, wil ik dit ook graag voortzetten op school. Dus gezonde 10 uurtjes én een gezonde lunch.

Nu was ik op zich altijd al wel van het fruit mee naar school. Onder het mom van ‘ze kunnen het maar vast binnen hebben’ en dan heb ik dat gezeur niet, geef ik ze de meeste dagen fruit en een enkele keer een koekje mee naar school. En terwijl andere kinderen in de klas voornamelijk koekjes meenamen, accepteerden mijn kinderen, zonder al te veel mokken, mijn fruitregel wel.

Maar toch vind ik dat het best wat vaker kan. En om het onderwerp bespreekbaar te maken, bedacht Albert Heijn een back-to-school-tag.

– Naar welke groep gaan je kinderen?

De oudste gaat dit jaar naar de bovenbouw, groep 5! De middelste gaat, heel spannend, naar groep 3. En de jongste blijft in de kleuterklas, maar dit jaar als één van de oudste kleuters in groep 2.

– Wat gaat er voor de kinderen veranderen in het nieuwe schooljaar?

De grootste verandering zal voor de middelste zijn. Hij gaat naar groep 3, waar hij leert lezen en schrijven. Dat is wel even wat anders dan spelen en soms een werkje maken in de kleuterklas…
En zoals ik al vertelde, dit jaar start onze school met een continurooster. Ik ben heel benieuwd hoe de kinderen dat gaan vinden…

– Wat zit er in de schooltas van de kinderen?

Elke dag dus een lunchtrommel, een 10-uurtje en een drinkbeker met sap en een drinkbeker met water. En het liefst zien mijn kleintjes het Wally de Walvis waterpakjes van AH in hun schooltas.

waterpakjes AH

– Wat zijn de regels betreft voeding op de basisschool van je kinderen?

De enige regel die ik terug kan vinden is dat het op woensdag ‘fruitdag’ is. Met als reden: Om een gezond eetpatroon te bevorderen, neemt iedereen op woensdag fruit mee als tussendoortje. Maar om een gezond eetpatroon te ontwikkelen, lijkt het me beter om de rollen om te draaien: op woensdag is het koekjesdag. Beter nog: als 10 uurtje nemen de kinderen fruit of groente mee.

– Wat geef je de kids mee naar school?

In de lunchtrommel zitten boterhammen en soms een stuk komkommer. Sinds kort heeft Albert Heijn makkelijke snackgroenten. Favoriet zijn de fijn geschrapte worteltjes en de rode paprika. Deze zijn al voorgesneden en verpakt, daarom lekker makkelijk om mee te geven.

ah worteltjes mee naar school

Maar ik ken mezelf, dus ik zal niet liegen, zolang de druk niet hoog genoeg is en er is geen ‘koekverbod’ én de koelkast blijkt leeg te zijn, geef ik toch een koekje mee.

Heb ik nou serieus een koekverbod van school nodig om consequent fruit en snackgroenten in huis te hebben? Ja blijkbaar…

– Zijn jouw kinderen goede drinkers en hoe zorg je ervoor dat de kinderen genoeg drinken?

Mijn kinderen zijn redelijk goede drinkers, het liefst geef ik ze water mee naar school. Ik merk dat als ik het leuk verpak, zoals de Wally de Walvis waterpakjes van AH, ze het makkelijker opdrinken. Daarnaast geef ik ook altijd nog een beker met sap mee naar school.

waterpakjes AH mee naar school

– Houd je rekening met gezonde voeding bij het maken van traktaties?

Ik houd er rekening mee, maar ik ben niet algeheel tegen snoepen. Ik probeer vaak een combi te maken. Zo maakte ik een keer een Ninjago traktatie met spiezen druifjes en spekjes en spiezen met blokjes kaas en tomaat. En soms houd ik ook van lekker makkelijk. Zakjes chips bijvoorbeeld. Maar nu ik weet dat de AH die handige verpakte snackgroenten heeft, kunnen ze het dit jaar wel combineren met de zakjes chips.

– Zijn er bij jullie regels over het afspreken met vriendjes en vriendinnetjes en wat de kids dan eten en drinken?

Nee ik heb hier geen regels over. Ik ga ervan uit dat mijn kinderen zelf luisteren naar hun buikje en dat andere ouders daar niet moeilijk over doen. Willen ze niet eten? Dan eten ze niet, krijgen ze honger dan eten ze thuis wel weer.

ah snackgroente

Wat vinden jullie, zou er een ‘snoep- en koekverbod’ op de basisscholen moeten komen?

 

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Leuke tag! Hier ook een combi wel snoepen / niet snoepen. Helemaal niet is ook weer zo wat…

    1. Je mag hem overnemen hoor 😉
      Ja gewoon een beetje balans is het beste lijkt mij.