Superleuk dit: zelf een boekje maken!

boekje printen

Nu mijn middelste in groep drie alleen maar bezig is met leren lezen, moeten we thuis ook vol aan de bak. Goed leren lezen is vooral meters maken, zegt de juf. En die meters moeten thuis ook worden gemaakt. En dus zitten we elke avond braaf naar de, ietwat saaie, ‘leren lezen boekjes’ te luisteren terwijl hij ze voorleest. Mijn jongste doet vrolijk mee en heeft zichzelf inmiddels ook al leren lezen. Maar het allerleukste en fijnste blijft toch wel om tegen papa of mama aan te kruipen, terwijl er een boek voorgelezen wordt. 

Dat voorlezen doet mijn oudste dan weer het liefst. Ze is gek op boekjes en ze is zelfs bezig met het schrijven van een eigen boek. En ik kan je vertellen, het is een talentje hoor! Een schrijfster in de dop. Leuke verhaaltjes zijn sowieso nooit weg, zeker in deze fase waarin mijn kleintjes heel veel bezig zijn met lezen en boekjes.

Zelf een boekje maken

Je kunt natuurlijk zelf een boek schrijven, maar je kunt ook heel simpel online persoonlijke boekjes maken. Dat ontdekte ik vorige week toen ik de MiniBigBooks van HP tegen kwam. Op de site MiniBigBooks.com kun je kiezen uit verschillende en soms herkenbare verhaaltjes. Het is voor een kind onwijs leuk om de hoofdrol te spelen in zijn eigen verhaal. Zo is er een boekje met het verjaardagsfeestje als thema, een boekje waarbij je kind voor het eerst naar school gaat of waar een kind niet delen wil. Totaal kun je kiezen uit tien verschillende verhaaltjes.

zelf boekje maken computer

Maar niet alleen de naam van je kind heeft de hoofdrol, ook het gezicht van je kind speelt mee in de mooi geïllustreerde verhaaltjes. Op de site upload je een foto van je kind en van de vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes, opa, oma, net wat er passend is bij het verhaal. Vervolgens typ je de namen in en download je het boekje. Het uitprinten gaat het best met de HP Envy Photo en het persoonlijke boekje is klaar.

Uh, nou ja, bijna dan. Het boekje moet namelijk nog in elkaar gevouwen worden en dat is zelfs met een duidelijke instructie wel even puzzelen.

zelf boekje maken online

Maar we gaan geen uitdaging uit de weg en uiteindelijk is het vouwen gelukt! En zo kwam het dat alle drie mijn kinderen afgelopen weekend de hoofdrol in de verschillende zelfgemaakte boekjes speelden. Want je begrijpt, dit bleef niet bij één verhaaltje. Ze kregen de smaak te pakken en onze printer werd verplicht om overuren te maken.

verschillende boekjes maken online

Het maken van de HP Mini Big Books is helemaal gratis en echt een aanrader voor als je eens wat anders voorlezen wil. Mijn kinderen vinden het in ieder geval über-grappig om hun eigen koppies te zien in de verschillende verhaaltjes. Dus voorlopig leggen wij de ietwat saaie ‘leren lezen boekjes’ aan de kant.

zelfgemaakt boekje lezen

*Dit artikel is in samenwerking met HP.

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.