De vijf meest verschrikkelijke dingen van zwemles

zwemles

Het is kijkdag tijdens de zwemles van mijn kind. Hoera! En terwijl ik langs de zijlijn zo nu en dan een duim omhoog gooi en mijn beste fake glimlach opzet, word ik overvallen door een vermoeidheid dat ik eigenlijk moeite heb om mijn ogen open te houden.

Blegh, zwemles

Zwemles, de horror!

Begrijp me niet verkeerd, ik kijk graag naar mijn kinderen. Dus zo’n kijkdag is eigenlijk geen eens het ergste van zwemles. Behalve dat kijken met je ogen dicht ietwat lastig gaat. Nee, als ik het ga hebben over de meest verschrikkelijke dingen van zwemles, dan zijn het toch wel de volgende vijf punten.

De hitte

De hitte in zo’n zwembad is verschrikkelijk. Dat is waarschijnlijk ook de voornaamste reden dat de vermoeidheid me zo overvalt. Nou ja, wellicht werken de kloterige nachten van afgelopen tijd ook niet erg mee. Maar waarom moet het zo god gloeiende heet zijn in zo’n zwembad? En dan zit ik daar langs de zijlijn met m’n goeie gedrag én wollen trui (omdat we weer eens haast hadden en ik er gewoon niet aan dacht om iets luchtigs aan te trekken). Ik voel me altijd op de rand van een zonnesteek.

Natte voeten

Ik zou natuurlijk van die fancy blauwe hoesjes kunnen aanschaffen, maar dat bedenk ik dus iedere keer wanneer ik in het kleedhokje sta. Mijn kind verwacht van mij dat ik op z’n minst even meeloop naar de douche, zodat ik een kwartier naar haar kan kijken hoe ze iedere keer het doucheknopje indrukt. A fijn, goeie moeder als ik ben, doe ik dat, maar ondertussen krijg ik dus natte voeten. En als ik ergens een hekel aan heb, zijn het natte voeten! En dan moet je ook nog met je natte voeten door zo’n ranzig kleedhokje. BRR

De kleedhokjes

Kom ik meteen bij het volgende verschrikkelijke ding, de kleedhokjes! Denk je dat het langs de zijlijn heet is, de kleedhokjes zijn echt de hel wat warmte betreft. Overigens niet alleen wat warmte betreft, gewoon het hele kleedhokje is de hel. Sokken die op de natte vloer vallen. Andere kinderen die met hun blote reet tegen je aan staan te duwen. Dit soort dingen heb je in een schaapshok, wat altijd nog een betere keuze is dan die kleine kloothokjes waar je je eigen kont niet kan keren.

Altijd iets kwijt

Ik weet niet of dit aan mij, aan mijn kind, of aan zwemles ligt, maar we raken altijd wel iets kwijt. Het is meestal een sok en er zijn ook al heel wat handdoeken ‘vergeten’. Maar het toppunt is die ene keer dat mijn kind hinkelend naar de auto moest omdat hij zijn schoen kwijt was geraakt. Echt, hoe dan!?

De kosten

Voor al dit leed moet ik iedere zes weken nog een bedrag waar je u tegen zegt lappen ook. Ik kan wel wat leukers bedenken om te doen met die €70!

Dit zijn allemaal verschrikkelijke dingen van zwemles, maar uiteindelijk ben ik natuurlijk hartstikke blij dat mijn kind leert zwemmen. Zeker wanneer ik straks op vakantie heerlijk met een cocktail en een boek bij het zwembad kan zitten. Of misschien wel met mijn ogen dicht. Tel je zegeningen!

Previous ArticleNext Article