Vakantie in zicht!!!

“Wakker worden!” In de foetus houding liggen ze nog opgerold in hun bedje. Jammer om ze wakker te maken. “Kom op jongens, opstaan! Nog 1 week en dan is het vakantie!”

Lang licht, later naar bed. Die jongens hebben helemaal niet meer zin in school. Ze zijn toe aan een welverdiende vakantie. S’ ochtends lekker lang blijven liggen. (al zijn ze in de vakantie altijd wel vroeg uit de veren). Lekker lui op de bank blijven hangen voor de tv en pas om 11 uur denken: “Zullen we eens onze kleren aan doen?” 

Niet alleen de kinderen zijn toe aan vakantie.
De juf voor de klas is er ook helemaal aan toe. Na een paar warme weken, zwetend voor de klas met vermoeide kinderen. Huilende kleuters aan het einde van het schooljaar, toetsen afnemen, gesprekken voeren, rapporten schrijven, musical, afscheidsavond en dan ook nog de klas schoonmaken met de moeders van de klas.

De moeders zijn het helpen op school inmiddels ook zat, dus zijn ook niet meer te porren voor een avondje poetsen. Al is het altijd wel een leuke bijkomstigheid om even weer op de hoogte te zijn van alle nieuwtjes van het plein. “Wie is er zwanger?” “Wie is er uit elkaar?” “Wie heeft een nieuwe vriend”. Na een avondje schoonmaak ben je weer helemaal “up to date”.

Een paar weken vrij, daar zijn we allemaal aan toe. Nog 3 weken te gaan!! Even geen gehaast in de ochtend meer. Even geen wekker die afgaat. Geen boterhammen klaar maken om 7.00 en als een gek op zoek naar gymspullen voor in de tas. Even niet meer dat gezeur dat ze met jan en alleman willen spelen. Of drama’s op het plein als het een keer niet kan.
Nog even en we gaan chillen op het strand, zwembad en speeltuin.

En dan staan ze s’ochtends op met de vraag: “Mam, wat gaan we vandaag allemaal doen?”

Oja…!!! Dan geniet ik toch nog even van m’n vrije tijd.

Previous ArticleNext Article
Hoi, ik ben Mieke. Ik ben getrouwd en ik heb 3 jongens. Ik ben vorig jaar gestopt met werken in het onderwijs. Omdat mijn man vaak in het buitenland zit, vond ik het werk en 3 kinderen best druk. Nu ben ik thuis voor de kinderen. Dit geeft rust in het gezin. Maar soms denk ik: "Waar is hier de nooduitgang?". Dan mis ik de afwisseling, collega's en voldoening om iets voor mezelf te hebben. De jongste gaat bijna naar school. Tot die tijd ga ik van deze vrije tijd genieten. Want deze tijd komt niet meer terug!