Een uitvaartverzekering, waarom?

Net als menig ouder, wil ik er ook liever niet over nadenken. Maar toch sta ik er zo nu en dan even bij stil. Wat als één van ons overlijdt? Of veel erger, één van de kinderen! Het eerste wat er door mij heengaat is een golf van misselijkheid. Dit kan en mág niet gebeuren. En het volgende wat ik me afvraag is, wat hebben we eigenlijk geregeld? Helaas gebeurt het toch regelmatig dat één van de ouders, of hoe erg het ook klinkt, een kind vroegtijdig komt te overlijden. En wanneer zoiets gebeurt, is het laatste waar je over na wilt denken, de financiën voor een uitvaart. Vandaar deze blog voor een stukje bewustwording over dit toch wel zware onderwerp. 

Is een uitvaartverzekering echt nodig?

Of een uitvaartverzekering echt nodig is, is afhankelijk van hoe je er zelf mee omgaat. Een uitvaartverzekering is niet nodig wanneer je daarvoor zelf gespaard hebt. Heb jij een speciaal potje apart gezet waar een uitvaart van betaald kan worden, dan heb je niet ook nog eens een uitvaart verzekering nodig. Maar geloof me, er zijn maar weinig gezinnen die hier rekening mee houden. Eén uitvaart kost al snel tussen de 7.000 en 10.000 euro. Wanneer je gezin uit vijf personen bestaat, moet je daar een behoorlijk potje voor achter de hand hebben.

Een uitvaartverzekering voor alleen het kind of hele gezin?

Dit is een vraag die veel ouders stellen. Is het nuttig om het hele gezin te verzekeren, of kan ik ook alleen voor mijn kind een uitvaartverzekering afsluiten? Je kunt uitvaartverzekeringen vergelijken om voor jouw eigen situatie de beste uitvaartverzekering af te sluiten. Bij veel verzekeringen zijn kinderen namelijk automatisch met de ouder meeverzekerd. Het is daarom zeker nuttig om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken.

Maak dit onderwerp bespreekbaar!

Of je nu een bedrag zelf bij elkaar spaart of een verzekering afsluit, het belangrijkste is: maak dit onderwerp bespreekbaar! Ik schreef namelijk al eens eerder dat wij mensen onze kop in het zand steken! In ons hoofd kunnen we wel helemaal bedacht hebben hoe we onze uitvaart willen. Maar als we het niet bespreekbaar maken met onze naasten, dan hebben we helemaal niks aan de leuk bedachte ideeën! Persoonlijk denk ik dat de band onderling alleen maar hechter wordt wanneer je met elkaar praat over het ‘hiernamaals’. Met of zonder uitvaartverzekering, hoe hechter de band met je geliefden, hoe meer je uit het leven kunt halen.


uitvaartverzekering gezin

Afbeelding: Door Antonio Guillem/Shutterstock

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.