We deden een dagje Duinrell

dagje duinrell

Duinrell, het pretpark wat nostalgische gevoelens bij mij opwekt. Waarom? Misschien omdat dit park één van de parken is waar we naartoe gingen met een schoolreisje. Of misschien omdat Duinrell één van de parken is welke ik regelmatig met mijn ouders tijdens een dagje weg bezocht. Kortom, als kind maakte ik al kennis met dit leuke familiepark. Hoog tijd dus om mijn eigen kinderen ook eens in te wijden in Duinrell. Dat deed ik door ze afgelopen week simpelweg mee te nemen voor een dagje Duinrell. 

Drukte tijdens het hoogseizoen

Dat het een drukke dag tijdens het hoogseizoen is, is me al snel duidelijk wanneer we een uurtje na openingstijd al achterin moeten parkeren. De rij voor de kassa kunnen we vermijden doordat ik de tickets op mijn telefoon heb staan. Dat scheelt! Maar wanneer we eenmaal een stukje het park ingelopen zijn, lijkt de drukte zijn weg gevonden te hebben. Zo doorlopen bij de attracties, dat kan niet. Maar rijen waar je een uur moet wachten, die vind je ook niet in Duinrell. Ook niet tijdens het hoogseizoen. Misschien is dat wel de voornaamste reden waarom Duinrell zo’n fijn familiepark is. Er is voor iedereen wel een leuke attractie. En wanneer de interesses verschillen, kan er gerust één iemand een attractie doen, terwijl de anderen er even op wachten.

Favoriete Duinrell attracties

Dat is dan ook wat er gebeurt tijdens ons dagje Duinrell. Zo doet mijn jongste het liefst een ritje in de Locomotion. Een attractie waar mijn oudste zelfs te groot voor is. Mijn middelste gaat los op de glijbanen van Duinrell, met als favoriet de Aqua Shute. En mijn oudste, de adrenalinejunk, vindt haar shot in de Waterspin, de Mad Mill en natuurlijk de Falcon. En ik? Ik sleep mijn kinderen mee naar mijn eigen jeugdsentimentje, de Kikkerachtbaan. Gelukkig kunnen ze mijn enthousiasme begrijpen en doen gezellig een ritje (of twee) met mij mee.

Het Tikibad tijdens een dagje Duinrell

Iets wat er tijdens het schoolreisje altijd overgeslagen werd, was het Tikibad. Begrijpelijk, maar natuurlijk wel jammer. Het Tikibad is namelijk toch één van de leukste zwembaden van Nederland als je het mij vraagt. Heel veel herinneringen heb ik er niet aan, des te leuker is het om nu nieuwe herinneringen te maken. En dat lukt! Zeker omdat Duinrell zijn Tikibad nu uitgebreid heeft met een buitengebied met vijf nieuwe familieglijbanen, een waterspeelhuis en de allergrootste tipping bucket van Nederland. En serieus, mijn kinderen (en ik) waren onder de indruk van de tipping bucket, ze konden hun spanning en lol niet op. Maar ook binnen in het Tikibad valt heel veel te beleven. We hoppen van de trechterglijbaan Triton naar het kids waterpark Playa om vervolgens even bij te komen in de Lazy River. 

Kortom, een dagje Duinrell tijdens de vakantie was een heel goed idee en bracht me terug naar nostalgische tijden!

duinrell dag

Handig om te weten: Wanneer je het Tikibad gaat bezoeken met een kind onder de 120 centimeter, neem dan zwemvleugeltjes mee! Want hoewel deze zomer voor het eerst alle drie onze kinderen hun zwemdiploma’s hebben, moest de jongste toch verplicht zwembandjes om in het Tikibad. Deze had ik natuurlijk niet bij mij en moest ik daar alsnog kopen voor een eenmalige gebruik.

Een ticket voor Duinrell, inclusief onbeperkt toegang in het Tikibad kost € 33,50. Je kunt besparen door van te voren een vaste datum te prikken, of door je verblijf in het Tikibad korter te maken. Kijk hier voor meer informatie.


duinrell dagje uit

Previous ArticleNext Article