4 tips om jouw kleintje voor te bereiden voor de schoolfoto

schoolfoto

Het is weer die tijd van het jaar, de dag waarop je kleintje voor de schoolfoto poseert. Voor veel ouders en kinderen kan dit een spannende, maar soms ook stressvolle gebeurtenis zijn. Met de juiste voorbereiding en enkele handige tips, kun je ervoor zorgen dat de schoolfoto van je kind geen suf kiekje wordt. Lees verder voor een paar handige tips om je kleintje voor te bereiden.

De voordelen van een schoolfoto

Laten we eerst even de voordelen van de schoolfoto benoemen. Op schoolfoto’s kun je de groei en veranderingen van je kind goed zien, zo kun je later nog eens terugkijken naar de schoolperiode. Daarnaast zijn de foto’s een prima cadeau voor familieleden en vrienden. Het is superleuk voor opa en oma om hun kleinkind in hun portemonnee mee te dragen toch? Schoolfoto’s documenteren de schoolcarriere van je kind door ze ieder jaar vast te leggen. En daarbij kunnen schoolfoto’s voor sommige kinderen een manier zijn om te leren omgaan met de camera en zich op hun gemak te voelen voor de lens.

Tips voor een stressvrije schoolfoto

Kies comfortabele kleding

Zorg ervoor dat je kind kleding draagt waarin ze zich op hun gemak voelen. Vermijd outfits met felle kleuren of drukke patronen, want deze kunnen afleiden van het gezicht van je kind. Eenvoudige, tijdloze kleding werkt het beste.

Haar en make-up

Voor meisjes kan een lichte make-up (natuurlijk alleen voor meiden die daaraan toe zijn) en netjes gestyled haar helpen om er op hun best uit te zien. Voor jongens is het belangrijk om hun haar te kammen en er verzorgd uit te zien. Vergeet niet om een kam of borstel mee te geven voor een snelle touch-up voor de foto.

Ontspan en lach

Herinner je kind eraan om te ontspannen en te glimlachen. De schoolfotograaf zal de nodige aanwijzingen geven om hen op hun gemak te stellen. Een natuurlijke, gelukkige glimlach is wat je wilt vastleggen.

Kleine snacks

Zorg voor een kleine snack of flesje water voor na de fotoshoot. Hiermee kunnen kinderen hun energie herstellen en eventuele honger stillen na de sessie.

Schitterende schoolfoto’s

Met deze tips kun je je kleintje goed voorbereiden voor de schoolfoto en ervoor zorgen dat de foto’s er prachtig uitzien. Kortom, schoolfoto’s zijn erg leuk om de groei en ontwikkeling van je kind vast te leggen, en dat is zeker leuk om later nog eens op terug te kijken. Dus kleintjes, glimlach en geniet van de fotoshoot!


Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article