Tips voor de inrichting van de kinderkamer

kinderkamer

Je kindje wordt peuter en er moet van de babykamer een kinderkamer gemaakt worden. Of misschien ben je verhuisd en moet er een nieuwe kinderkamer gemaakt worden. Bij het inrichten zijn er veel keuzes te maken. Welk bed en waar? Welke kasten, stoelen en tafels en hoe groot? En welke kleuren gebruik ik? Met deze tips heb je in een handomdraai een mooie kinderkamer. Laten we aan de slag gaan. 

De grote lijnen

Er heeft naar alle waarschijnlijkheid een overgang plaatsgevonden van een babykamer naar een kinderkamer. Mogelijk staat er nog een ledikantje in de kamer. Stap voor stap transformeert de ruimte zich tot een volwaardige kinderkamer. Als je bent verhuisd van een reeds bestaande kinderkamer naar een nieuwe, is het belangrijk om waardevolle spullen mee te nemen. Het spreekt voor zich dat een kinderkamer een nieuw bed nodig heeft. Kajuitbedden met opbergruimte vormen een goede oplossing voor de slaapkamer van kinderen. Het voordeel van een kajuitbed is dat er veel spullen in opgeborgen kunnen worden. Creëer ook verschillende zones in de kamer, zoals een zithoek, een kledingkast, een speelhoek en een boekenkast. Zorg ervoor dat de kamer voldoende opbergruimte heeft, bijvoorbeeld door middel van lades of stoffen manden. Het is ook mogelijk om sfeervolle verlichting in de kamer te plaatsen. Dit kan worden bereikt met behulp van een dimmer of LED-lampen. Tot slot is het belangrijk om de kamer veilig te maken voor kinderen. Beveilig stopcontacten, ramen en kastdeuren. Plaats tevens een rookmelder op de verdieping waar je kind slaapt.

Een kleine kamer

Als de kamer klein is, zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat deze groter lijkt en er mooi uitziet. Kies voor rustige kleuren en vermijd het blokkeren van het licht van het raam, bijvoorbeeld met een kast. Je kunt strepen behang over de breedte van de muur gebruiken om een ruimtelijker effect te creëren. Een andere optie is om een behangboom te plaatsen om de lengte van de kamer te benadrukken. Maak ook gebruik van de hoogte in een kleine kamer, bijvoorbeeld door een bureau of kledingkast onder een hoog bed te plaatsen. Het plaatsen van hoge kasten aan de muur creëert ook ruimte eronder, die je kunt gebruiken als speelplek bijvoorbeeld.

Thema of stijl

Bij het inrichten van de kinderkamer kun je ook een thema of stijl kiezen. Denk bij thema’s aan bijvoorbeeld Disney-thema’s of een jungle thema. Wat betreft stijlen kun je denken aan een moderne stijl, een botanische stijl, een bohemian stijl of een vintage stijl. Houd echter rekening met de leeftijd van je kind, aangezien jonge kinderen bepaalde thema’s vaak leuker vinden dan oudere kinderen. Een ouder kind kan ook zelf meedenken over hoe ze hun kamer willen inrichten. Vergeet niet om de kamer leuk te versieren met bijvoorbeeld muurversieringen, kleden of kleine persoonlijke spulletjes die echt bij je kind passen. Ook een leuk vloerkleed kan een mooie toevoeging zijn. Wees creatief met de kamer en denk ook aan het opknappen van de oude meubels die je hebt meegenomen uit de vorige kinderkamer of babykamer. Als je nog meer inspiratie wil opdoen voor het inrichten van de kinderkamer, kun je altijd leuke ideeën vinden op Pinterest. Of kijk hier voor leuke inspiratie voor een kinderkamer!


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article