Het speelterrein van je kind veilig afbakenen

Watervlug

Kleine kinderen worden groot en dat gebeurt in een rap tempo. Iedere ouder kan dat beamen. Het ene moment is je kind nog volledig afhankelijk van je en kruipt hij een beetje rond. Het andere moment rent ‘ie op zijn kleine beentjes de kamer door en moet je ogen rondom hebben om ‘m in de gaten te houden. Dat traphekje komt er dus snel. Het is een stuk veiliger als je kind op de eerste verdieping aan het stoeien is. Zo’n hekje sluit je af en kan tegen een stootje. 

Hekwerk 

Maar de tijd breekt aan dat je je kind lekker buiten laat spelen. Heerlijk ravotten in de tuin. En nieuwsgierig als ze zijn, gaan ze al snel op onderzoek uit. Want wat er allemaal op de weg gebeurt is toch ook wel interessant. Maar als ervaren en verstandige ouder weet je dat zoiets niet gaat gebeuren zonder toezicht. Je moet een omheining hebben die grenzen stelt aan de avontuurlijke ondernemerszin van je kleintje. Met een mooi en functioneel hekwerk in de tuin voorkom je dat de kleine doerak de beentjes neemt en de straat oprent. 

Duidelijke grens 

Voor de achtertuin kies je misschien voor een schutting, je wilt toch een beetje privacy. Voor je voortuin en eventueel de zijkant van je terrein is een sierhekwerk of een spijlenhekwerk een leuk idee. Het is hoog genoeg om niet alleen je kind thuis te houden, maar het is ook voor ongenode gasten een belemmering om je terrein te betreden. Zeker als het een mooi sierlijk metalen hekwerk betreft waar je niet zo makkelijk overheen klimt. 


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.