5x schoenen trends voor tieners

tiener trends schoenen

Ik leef, met mijn lengte van 1.68 meter en schoenmaat 41 niet alleen spreekwoordelijk maar ook feitelijk op grote voet. Mijn oudste dochter, de tiener lijkt mij hierin achterna te gaan. Want inmiddels hoef ik voor haar niet meer te snuffelen tussen de kinderschoenen. Met haar schoenmaat 38 kunnen we ook op de damesafdeling terecht. En dat maakt de schoenkeuze ineens een stuk uitgebreider, maar dat is niet perse makkelijker. 

Niet alles van de damesafdeling valt bij haar in de smaak. Sommige modellen vindt ze simpelweg ’te tuttig’. En andere modellen keur ik bijvoorbaat af, zoals te hoge hakken. Toch zijn we samen tot een mooi lijstje met schoenentrends voor tieners gekomen.

Veterlaarsjes

Wat we steeds zien en waar we ook dol op zijn, zijn de verschillende veterlaarsjes. Deze veterlaarsjes vind je onder de  categorie enkellaarsjes. Het grappige is dat de veterlaarsjes er in verschillende stijlen zijn. Zo heb je de kekke wandelschoenen, de veterlaarsjes met een plateauzool en de stijlvolle laarsjes met een vetertje. Tieners die een beetje durven, kiezen natuurlijk voor de veterlaarsjes met plateauzool. En de echte waaghalzen zorgen ervoor dat het stoffige imago van wandelschoenen omgeturnd wordt naar toffe schoenen. Want hoezo kan comfortabel niet trendy zijn?

Dadsneakers

‘Mam, dat zijn zijn dadsneakers!’ Soms kan ik een hoop leren van mijn tiener, want voor mij zijn het toch echt ouderwetse sneakers. Maar goed, de zogeheten ‘dadsneakers’ blijken weer helemaal terug van weggeweest! Waarom dadsneakers? Simpelweg omdat dit de sportschoenen zijn die je vader vroeger droeg. Sportschoenen met dikke zolen, grove details en vooral supercomfortabel. Dat is waar je tiener op lopen wil!

Dierenprint

De dierenprint is niet weg te krijgen en gaat al een tijdje mee in de schoenentrends. Eigenlijk kan de dierenprint op elke schoen toegepast worden, het maakt niet zoveel uit. Een laarsje met een luipaardprint, een sneaker met een slangenprint of zelfs een combinatie van meerdere prints op één schoen, het mag allemaal. Mijn tiener zou zeggen, hoe meer prints hoe beter.

Wit of cognackleur?

Witte schoenen in de winter? Voor mijn gevoel klopt dat niet. Toch zijn witte schoenen helemaal de trend van nu. Of het nu witte boots met zwarte details of witte sneakers zijn, wit is goed. Persoonlijk kies ik zelf liever voor een cognackleurige schoen. Past ook bij ieder outfit en dit vind ik in de winter toch wat stijlvoller. Volgens de laatste trends zijn beide kleuren schoenen helemaal prima. Maar of de tiener het daarmee eens is?

Merkschoenen

Ik verkoos kwaliteit altijd boven merk. ‘Op je voeten moet je zuinig zijn, want je moet er je hele leven mee doen!’, galmt door mijn hoofd. Maar met een tiener in huis ontkom ik er niet meer aan. Ze is merkbewust aan het worden. Hippe merken als Nike, Fila en Vans vallen op en trekken de aandacht. Op zich heb ik daar geen problemen mee, behalve dat mijn dochter nu ook spreekwoordelijk op grote voet zou willen leven. want ja, zie maar eens een keuze te maken tussen die verschillende kleuren Vans. Het liefst koopt ze ze allemaal.


Afbeelding: Shutterstock / Albo

Previous ArticleNext Article