Kersttrui voor je kind? Heerlijk foute kerstkleding

foute kersttrui kind

Er zijn heel veel manieren om kerst te vieren. Maar de leukste manier is naar mijn mening toch echt in een fout kerstoutfit. Hoe heerlijk om met je rookworsttrui bij je schoonmoeder aan het kerstdiner aan te schuiven? De foute kersttruien zijn niet nieuw, ieder jaar komen ze weer tevoorschijn. Soms nog fouter dan voorheen. Maar eerlijk is eerlijk, we zijn inmiddels al aardig gewend de foute kersttrui. Misschien zijn we er zelfs een beetje van gaan houden! De kans is namelijk groot dat ook jij dit jaar zoekt, ‘waar kan ik een foute kersttrui kopen?’. Om het je gemakkelijk te maken, heb ik een overzicht gemaakt waar je die foute kerstkleding voor je kind, voor je man en voor jezelf kopen kunt. Maar eerst vertel ik ja waar die foute kersttrui toch vandaan komt. 

Waar komt de foute kersttrui vandaan?

Zoals vele dingen is ook de foute kersttrui uit de Verenigde Staten over komen waaien. Hier worden ze de ugly Christmas sweater genoemd. En wij Nederlanders hebben er de foute kersttrui van gemaakt. Wie daadwerkelijk de originele eerste foute kersttrui op zijn naam mag zetten, is niet bekend. Misschien werd de trui wel ontworpen om serieus modieus te zijn… Wie zal het zeggen? Wat we wel weten is dat de foute kersttrui in de jaren tachtig vaak als kledingstuk in komedies werd gedragen. Dit is ook de tijd dat de eerste massaproducties van de foute kersttrui gemaakt werden.

Hoewel dus niemand de eer wil opstrijken voor het bedenken van de foute kersttrui, is het toch wereldwijd een ding geworden rond de feestdagen.  Wel gaat het gerucht dat de stad Vancouver beweert de geboorteplaats te zijn van de foute kersttrui. Dit kwam door het organiseren van een kerst evenement in 2002. Sindsdien wordt  daar elk jaar het ‘Original Ugly Christmas Sweater party’ gehouden in de Commodore Ballroom. En de dresscode is: foute kerstkleding.

Foute kersttrui kopen

De algemene regel voor een foute kersttrui is als volgt: Hoe meer klatergoud, rendieren, kerstmannen, zuurstokken, elfen, cadeautjes, enzovoorts, hoe lelijker de trui. Het liefst willen we ook nog lichtjes op de kersttrui. Wanneer je een foute kersttrui gaat kopen, moet je daar dus op letten.

TIP: Kijk dit jaar bij Xenos voor je foute kersttruien en accessoires!  Daar gaan ze van Stropdas tot boxershort. 
Foute kersttrui voor je kind:

foute kersttrui kind

Kindersweater uit de HEMA collectie foute kersttruien. Deze foute kersttrui heeft een print van de rookworst met daaromheen kerstverlichting en de tekst ‘Merry Worstmas’. HEMA – €12,00 / €15,00 (Ook verkrijgbaar voor volwassenen)

foute kersttrui kindOok deze foute kersttrui voor je kind, met de iconische tompouce komt uit de HEMA collectie foute kersttruien.  Deze witte kindersweater heeft een print van de tompouce met daaromheen kerstverlichting en de tekst ‘Lets Get Lit’. HEMA – €12,00 / €15,00 (Ook verkrijgbaar voor volwassenen)

foute kersttrui kind

H&M heeft een reindeer kids collectie. Onwijs feestelijk en uiteraard mét foute kersttruien voor kinderen. H&M €14,99 

foute kersttrui kind

Hier nog zo’n leukerd uit de reindeer collectie van H&M. Deze foute kersttrui heeft omkeerbare pailletten, iets waar kinderen héél blij van worden. H&M €14,99

foute kersttrui kind babyDit is ook wel een schatje. Een foute kersttrui voor je baby. De trui is merkloos en te bestellen via Bol.com

foute kersttrui kind

Ook heel fout: een kersttrui met het lichaam van een kerstelf en het hoofd van je kind. Lekker fout, maar wel leuk. JAP €29,95

foute kersttrui kind

Rudolf het rendier met zijn rode neus als pompom op de buik van je kind. Leuk, leuk, leuk! JAP €23,33 (Ook verkrijgbaar voor volwassenen)

foute kersttrui kind

Nog ééntje met Rudolf het rendier, omdat je er zo vrolijk van wordt!  Ook van JAP €29,95 (Ook verkrijgbaar voor volwassenen)

foute kersttrui kind

Een kersttrui met eigen foto in een sneeuwbal, is dat fout? Leuk is het in ieder geval wel. Ook deze kindersweater komt uit de HEMA collectie foute kersttruien. HEMA €16,00 / €20,00 (Ook verkrijgbaar voor volwassenen)

foute kersttrui

Dit is een foute kersttrui voor mannen. Eigenlijk is ‘ie best leuk.

foute kersttrui mannen

Net als deze, fout dat het leuk wordt. Bovendien, tegenwoordig zijn we de foute kersttruien ook wel gewend. MANGO €39,99

Helemaal fout? Koop een fout kerstoutfit

kerstoutfit fout

Deze kerstkostuums van OppoSuits zijn inmiddels zo geaccepteerd, dat je kind helemaal ’the bomb’ is tijdens het kerstdiner in deze outfit. OppoSuits €54,95

kerstoutfit fout

En gaan jullie de deur niet uit met kerst? Dan zijn deze foute onesies een musthave! Comfi kerstkleding, welk kind wil dat nou niet? HEMA €14,00 / €18,00

kerstoutfit hond

Nog één, de laatste. Omdat de hond ook lekker fout mag gaan tijdens de kerstdagen. Een foute kerstoufit voor de hond, hoe leuk! In drie maten verkrijgbaar, dus ook de labrador ontkomt er niet aan. HEMA €15,00

Ik was ook nog op zoek naar een foute kersttrui met lichtjes, maar helaas heb ik die niet kunnen vinden.

Feitjes over de foute kersttrui:

Om af te sluiten heb ik nog wat feitjes over de foute kersttrui. Niet dat je er iets aan heb, maar gewoon leuk. Zo is er in 2017 een korte film gemaakt over de foute kersttrui. De film heet, hoe kan het ook anders, The Ugly Christmas Sweater. En je hoeft er niet lang voor te zitten, de film duurt namelijk maar 10 minuten.

Ander leuk feitje, in het Vondelpark wordt de UGLY sweater run gehouden. Dit jaar vindt de rum 14 december plaats. De run van 5 kilometer wordt uiteraard gedaan in een foute kersttrui.

De foute kersttrui is zo populair, dat in Amerika er zelfs een nationale foute kersttrui dag in het leven is geroepen. De derde vrijdag van december, dit jaar op 20 december trekt iedereen, jong en oud,  zonder schaamte zijn meest lelijke en foute kersttrui aan.

The Ugly Christmas Sweater Song

En het laatste wat ik nog met je wil delen is een heus lied over de foute kersttrui, genaamd ‘The Ugly Christmas Sweater Song’. Leuk liedje om aan je kinderen te leren.

Fijne kerstdagen allemaal! Oh en mocht je tegen de foute kersttrui met lichtjes aanlopen, let me know!


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock / Pixel-Shot

Previous ArticleNext Article