4x noodzakelijke vaardigheden om relaxt op vakantie te gaan (met kleine kinderen)

Stel je eens voor, je wilt samen met je gezin op vakantie. Naar het zuiden van Europa, want daar is het zo lekker warm. Je moet daarvoor 12 uur rijden. Deze twaalf uur kun je verdelen over twee dagen. Dus je gaat dag één 6 uur in de auto met kleine kinderen. En ditzelfde doe je de volgende dag weer. Waarschijnlijk kun je het je wel voorstellen. Heel veel Nederlanders doen dit namelijk tijdens de zomervakantie. Zo deden wij dit ook een aantal jaren. We vonden het zelfs zo goed gaan, dat we nu 9 uur in een vliegtuig gaan zitten met onze bende van ellende. Leuk, zo kan een heel vliegtuig getuige zijn van onze chaos. 

Ondanks dat ik onszelf af en toe voor gek verklaarde dat we elk jaar de hele meuk weer meenamen op vakantie, kijk ik met een warm gevoel terug op de vakanties met kleine kinderen. Want als je eenmaal gearriveerd bent, ben je de rit zo weer vergeten. Bovendien werden we elk jaar steeds een beetje beter in de noodzakelijke vaardigheden om een relaxte reis te hebben. Nu vraag je je natuurlijk af, ‘hoe deden jullie dat?’ Misschien vraag je je het niet af, stop dan maar met lezen en geniet van je helse autorit. Voor de geïnteresseerden onder ons, zal ik een paar tips meegeven.

1. Geestelijke voorbereiding

Op een bevalling heb je ook negen maanden de tijd om je geestelijk voor te bereiden. En na negen maanden zeg je dan ook, ‘laat de baby maar komen, ik ben er klaar voor!’ Zo doe je dat ook met een lange autorit. Je bereidt je geestelijk voor op wat er komen gaat. Het zinnetje ‘deze wee komt nooit meer terug’ verander je in ‘deze kilometer komt nooit meer terug’.

En soms komen de twijfels tijdens die geestelijke voorbereiding. Wil ik dit echt? Kan ik dit echt? Maar ja, de klus is al geklaard, de camping is namelijk al geboekt. Dus pak je levensspreuk ‘alles is mogelijk, als je maar echt wil’ er weer bij. Want heus, alles is mogelijk als je maar echt wil!

2. Neem je gevoel voor humor mee. En snoep. Beter geen kauwgom.

Humor red levens. En je gezonde verstand. Want zonder een beetje humor voelt een rit van 12 uur minstens 12 dagen. Is je humor er doorheen, dan is er altijd nog snoep. Beter kun je geen kauwgom geven. Tenzij je een beetje ziek gevoel voor humor hebt.

3. Wees flexibel

Niet alleen in je hoofd, ook in je lichaam. Ooit weleens kots opgevangen in een zak vanuit je voorstoel? Hier heb je flexibiliteit in je hoofd én in je lichaam voor nodig.

4. Lang leven de iPads

Zorg er dus voor dat je kind deze tijdens de rit ook kan opladen. Neem extra draadjes en zo’n adapter voor in je peukending mee. En voor de zekerheid nog een paar powerbanks. Serieus, hoe deden onze ouders dit vroeger? Die moeten me toch een portie gevoel voor humor hebben gehad…


relaxt op vakantie

Afbeelding: altanaka/Shutterstock

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.