De kersttafel dekken, kindvriendelijk en persoonlijk

kersttafel dekken gezin

December is altijd de maand waarin ik op zoek ga naar ideeën. Ideeën om een kerstboom leuk op te tuigen. Ideeën voor een lekker maar kindvriendelijk kerstdiner. En ideeën om de kersttafel sfeervol te dekken. Dat laatste, daar ben ik dit jaar al over uit. In samenwerking met smartphoto maakte ik namelijk een heel persoonlijke kersttafel. 

‘Een persoonlijke kersttafel? Wat moet ik me daar nu bij voorstellen?’, zul je misschien denken. En eerlijk is eerlijk, in eerste instantie dacht ik zelf ook dat het misschien ietwat over de top zou zijn. Maar de kinderen werden er zo enthousiast van, dat ik een persoonlijke kersttafel iedereen kan aanraden.

Foto voor kerst

Goed, wat houdt het precies in? Om de kersttafel te dekken met persoonlijke items, kun je bij smartphoto terecht. Voordat ik ging bestellen hebben we als gezin een leuke foto gemaakt. Deze maken we ieder jaar voor de kerstkaart, maar dit jaar ook voor de kersttafel.

Om de kersttafel te dekken kun je een tafelkleed gebruiken. Maar niet iedereen houdt van een tafelkleed, zeker met kinderen kan een tafelkleed heel onhandig zijn, ze kunnen er bijvoorbeeld heel makkelijk aan trekken. Als alternatief kun je dan placemats gebruiken. Ik maakte persoonlijke placemats met onze eigen foto erop, een mooie basis voor de kersttafel. Er is keuze uit verschillende designs, zo kun je een placemat met één foto of meerdere foto’s maken. En omdat de kerst eraan komt, zijn alle designs in kerststijl.

kersttafel inspiratie

Wat komt er op het menu?

Naast de placemats zijn de menukaartjes ook een heel erg leuke toevoeging aan de persoonlijke kersttafel. Ik heb de menukaartjes zo gemaakt, dat ik de gerechten zelf nog kan invullen. Over wat er op het menu komt te staan tijdens de kerstdagen, ben ik nog niet uit.

Naast deze items maak je de kersttafel extra sfeervol met kleine details. Denk aan leuke stickers voor servetten. En natuurlijk versiering op de kersttafel. Zoals de sneeuwbol, wederom lekker persoonlijk door onze eigen foto erin te plaatsen. Ook bestelde ik deze toffe snijplank. Hier kun je geen foto op drukken, maar een persoonlijke tekst in laten graveren. ‘All I want for Christmas is… Food’, tja dat hoort zeker op de kersttafel thuis. De kinderen vinden de kersttafel helemaal fantastisch.

kersttafel food plank

kersttafel dekken inspiratie

kersttafel dekken inspiratie

Musthave op de kersttafel

Maar ik vind het allerleukste item van de kersttafel, de persoonlijke wijnfles! Hoe leuk zijn deze etiketten voor op de fles? Misschien dat we dit jaar geen kerstkaartjes gaan versturen, maar wat gepersonaliseerde wijnflessen gaan uitdelen. Er komt er in ieder geval één op de kersttafel te staan!

kersttafel wijn gezin

En zo maak je met een paar van deze persoonlijke fotoproducten, heel gemakkelijk een persoonlijke kersttafel.

Previous ArticleNext Article