Christelijke aftelkalender voor kerst om zelf te printen

Het laatste kwartaal van het jaar vliegen de adventskalenders je om de oren. Het zijn de leukste adventskalenders met speelgoed, snoep en chocolade. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wat als het je daar allemaal niet om gaat betreft het kerstfeest? Het kerstfeest is tenslotte een christelijk feest, waar het natuurlijk gaat om de geboorte van Jezus. Het kan natuurlijk zo zijn dat je helemaal niet zoekt naar aftelkalenders met cadeautjes, maar ‘gewoon’ een aftelkalender met een christelijk tintje om af te tellen naar kerst. Voor diegene hebben we hier een christelijke aftelkalender voor kerst om zelf te printen.

Waarom een aftelkalender?

Waarom een aftelkalender of ook wel adventskalender gebruiken voor kerst? Ten eerste is het voor kinderen heel fijn om duidelijkheid te hebben. Zeker in een drukke maand als december is een aftelkalender geen overbodige luxe. Zo een aftelkalender geeft simpelweg overzicht.

Daarnaast is het gebruik van een adventskalender inmiddels een traditie. Het woord “advent” is afgeleid van het Latijnse woord voor “komst”. En deze komst wordt natuurlijk geassocieerd met de viering van de geboorte van Christus.

Over de begindatum van een adventskalender of een aftelkalender voor kerst is geen discussie. Deze begint namelijk op 1 december en zo tel je iedere dag tot aan de kerstdagen af.

De christelijke aftelkalender zelf printen

Omdat de december maand al duur genoeg is én omdat er al genoeg cadeautjes uitgedeeld worden, hebben wij deze leuke, christelijke aftelkalender voor kerst gemaakt. Naast de aftelkalender ontvang je ook een blad met aftelplakkers. Deze kun je zelf uitknippen en vervolgens laat je je kleintje iedere avond (met een beetje lijm) een dag afplakken.

Heb je geen kleurenprinter in huis? Geen stress, we hebben aan deze printable ook een aftelkalender zondere kleur toegevoegd. Deze kan je kleintje dan bijvoorbeeld zelf inkleuren.

De printable kopen

Hieronder kun je de printable van de christelijke aftelkalender en aftelplakkers voor kerst heel makkelijk kopen en betalen met iDeal of Bancontact. Na betaling ontvang je de printable direct in je mailbox, je kunt deze dan zelf uitprinten.

Wat koop je:

  • Onze christelijke aftelkalender voor kerst 2022
  • Een blad met aftelplakkers
  • zwart/wit variant van de christelijke aftelkalender voor kerst 2022
Bedrag € -
kerst
Previous ArticleNext Article