Mijn tijgertje

Het is Carnaval! Niet dat wij daar iets mee doen, maar toch zie ik de mooiste kostuums op Twitter en Facebook voorbij komen. Verkleden, daar hebben mijn kinderen wel weer wat mee. Het liefst lopen ze de hele dag in een prinsessenjurk, piratenpak of Mega Mindy kostuum.

Het tijgertje pak

Maar mijn peutertje heeft ook het aller gaafste kostuum, gemaakt door oma. Met behulp van het Disney verkleedboek heeft ze dit tijgertjes pak zelf genaaid. Het Disney verkleedkleding boek met patronen heb ik, heel slim, als verjaardagscadeautje gegeven aan mijn moeder, die dus heel goed naaien kan. En het Tijgertje-pak is het eerste resultaat. Inmiddels heeft mijn kleuter ook haar verlanglijstje doorgegeven aan oma. Ariel en Belle mist zij nog in haar prinsessenjurkencollectie.

Maar mijn dreumes hupt als een echt tijgertje, vrolijk de Carnaval door!

Alaaf!

Tijgertje verkleedpak

 

Het Disney verkleedboek

Dit gave Disney-boek staat boordevol zelfmaakpatronen van maar liefst meer dan dertig bekende en favoriete Disneypersonages! Je komt de klassiekers tegen als als Mickey & Minnie, kleine zeemeermin Ariël, filmheld Simba de Leeuwenkoning maar ook sprookjesfiguren als Tinkelbel en Peter Pan. Allemaal outfits om zelf te maken voor je kleintje zijn verkleedspel.  Dit boek bevat dus meer dan 30 Disneykostuums om zelf te maken, maar enige ervaring is wel vereist. Voor de beginnende naaister zijn staan er een aantal tips uit Oma Ducks naaiatelier in het boek, maar of dat genoeg is? De patroonbladen en werkbeschrijving zijn wel duidelijk en volledig. Extra leuk is dat er bij elk kostuum tips voor accessoires en schmink staan, zo wordt kleintje van top tot teen omgetoverd tot hun favoriete Disneyfiguur.

Pin It
Previous ArticleNext Article