Smalle autostoel

Sinds de komst van ons derde kleintje hebben mijn kleintjes het erg krap op de achterbank. Mijn peuter zit in een veel te lompe autostoel, voor een zitverhoger is hij nog véél te klein! Mijn baby lag eerst in de maxicosi, maar zit inmiddels ook al in een echte autostoel. Een ‘echte’ autostoel voor mijn kleuter past echt niet tussen de andere stoeltjes op de achterbank.

Bestel hier de smalle zitverhoger BubbleBum >>

Drie autostoeltjes op de achterbank

Aangezien een grotere auto nog geen optie is om aan te schaffen, moeten we op zoek naar een smal autostoeltje. Tijdens de zoektocht kwam ik een BubbleBum tegen. Geen gigantische autostoel, maar een smalle zitverhoger.

Wij zijn ontzettend blij met de BubbleBum. Deze past namelijk wél tussen de twee grote autostoelen. Ik geef toe, het blijft een gepriegel om de autogordel vast te krijgen, maar dit is de enige manier om mijn kleuter toch veilig te vervoeren.

Bij een kinderzitje of zitverhoger is veiligheid natuurlijk het belangrijkst. Kinderen die jonger dan 12 jaar, of kleiner dan 1,35 meter zijn, dienen verplicht in een goedgekeurd autostoeltje vervoerd te worden. De BubbleBum is uitvoerig getest en voldoet aan de strenge Europese R44/04 veiligheidsnorm, zelfs als hij niet opgeblazen is. De BubbleBum mag alleen gebruikt worden in combinatie met een 3-punts autogordel. De gordelgeleiders zorgen ervoor dat de autogordel strak over de benen van het kind zit, waardoor de kans op letsel bij een ongeluk zoveel mogelijk beperkt wordt.

Doordat de BubbleBum klein en licht van gewicht is, is deze gemakkelijk overal mee naar toe te nemen. Inmiddels is er ook een zwarte uitvoering van de BubbleBum. Ze zijn te koop voor  €39,95 in de webwinkel van BubbleBum.

kind veilig in de auto

Smalle autostoel 15-36 kg

Smalle autostoelen in de categorie 15-36 kg, want soms zijn de kinderen simpelweg nog te klein voor alleen een zitverhoger:

 

Previous ArticleNext Article