Sinterklaas spel: dit zijn leuke ideeën

Het heerlijke avondje is gekomen! Sinterklaas is jarig en dat vieren we in Nederland nog steeds ieder jaar met een groot plezier. Pakjesavond vieren we natuurlijk met leuke Sinterklaasspelletjes. Maar wil je een keer een ander Sinterklaas spel spelen dan dat je altijd al doet? Dan vind je in deze blog al onze leuke Sinterklaas spel ideeën.

Sinterklaasspelletjes downloaden en printen

Vind je het leuk om al deze Sinterklaas spelletjes tijdens pakjesavond te spelen? Dan kun je hier het hele Sinterklaas spelletjes pakket downloaden en printen.

Wat koop je?

Hier nog even op een rij wat er allemaal in dit Sinterklaas spelletjes printable pakket zit:

  • Sinterklaas spel: bingo
  • Sinterklaas spel: matchen
  • Sinterklaas spel: ganzenbord
  • Sinterklaas spel: pepernoten sjoelen
  • Sinterklaas spel: pepernoten darten
  • Sinterklaas spel: dobbelen met opdrachtenkaartjes
  • Sinterklaas spel: 30 seconds

Hieronder kun je het Sinterklaas spelletjes printable pakket heel makkelijk bestellen en betalen met iDeal. Nadat je hebt betaald ontvang je de prints direct in je mailbox. Je kunt de printables dan zelf printen, zo vaak als je wil.

Bedrag € -

Wat kun je doen op pakjesavond?

Want tja, wat kun je doen op pakjesavond? Met de kleintjes vier je Sinterklaasavond natuurlijk met lekker veel cadeautjes. Wil je niet dat de kinderen klakkeloos gaan graaien naar de cadeautjes? Zet dan eerst een Sinterklaas speurtocht uit door je huis. Dat is een ontzettend leuke manier om de cadeautjes te verstoppen en de kinderen zullen heel veel lol hebben tijdens het zoeken naar de zak van Sinterklaas.

Maar zijn de kleintjes al wat groter geworden en vind je het leuk om pakjesavond eens anders te vieren? Bijvoorbeeld met een leuk Sinterklaas spel? Dan moet je zeker even verder lezen. Want hier vind je al onze originele Sinterklaas spellen om te spelen tijdens pakjesavond.

Sinterklaas spel: bingo

Bingo is een perfect spelletje tijdens pakjesavond. En doordat we een Sinterklaas bingo spel met symbolen hebben gemaakt, kun je dit spel ook prima met de kleintjes spelen. Wanneer één van de getrokken Sinterklaas symbolen op jouw bingokaart staat afgebeeld, mag je deze afvinken. Heb je een rij vol of misschien wel je hele bingokaart, dan heb je BINGO!

En tijdens pakjesavond betekent een volle bingokaart natuurlijk een cadeautje uitpakken.

Je kunt ons Sinterklaas bingo spel los kopen. Maar je vindt het spel ook in onze Sinterklaas spelletjes pakket die je bovenin deze blog kunt vinden.

Sinterklaas spel: matchen

Ken je het spelletje Dobble? Het principe van het Sinterklaas spel ‘matchen’ is hetzelfde, maar dan spelen we het spelletje met Sinterklaas symbolen. Dit spel heeft 54 speelkaarten met daarop 8 symbolen. Het doel is dat je op zoek gaat naar het identieke symbool tussen twee kaarten. Wie dat het snelste ziet, gooit zijn kaart op de stapel en kijkt naar de volgende kaart met symbolen.

Het Sinterklaas spel matchen is echt wel een beetje een breinbreker, maar ontzettend leuk en spannend tot het laatste moment. Doordat het ook een lekker vlot spelletje is, is het perfect voor pakjesavond. Want wie als eerste zijn stapel heeft weggewerkt, mag een cadeautje uitpakken.

Je kunt het Sinterklaas spel matchen spel los kopen. Maar je vindt het spel ook in onze Sinterklaas spelletjes pakket die je bovenin deze blog kunt vinden.

Sinterklaas spel: ganzenbord

Iedereen kent het spel ganzenbord! Maar hoe leuk is het om dit spelletje in een Sinterklaas uitvoering te spelen tijdens pakjesavond? Nou volgens ons is dat héél leuk! Daarom hebben we deze toffe variant van dit spel gemaakt. Het bord kun je uitprinten, de spelregel kaartjes zitten er los bij. En je kunt zelfs pionnen maken voor dit Sinterklaas ganzenbord spel. Maar vind je het te veel gepriegel om zelf de pionnen te maken, dan kun je natuurlijk ook een paar pionnetjes van een ander spelletje pakken. Verder heb je nog een dobbelsteen nodig. En that’s it!

Je kunt ons Sinterklaas ganzenbord spel los kopen. Maar je vindt het spel ook in onze Sinterklaas spelletjes pakket die je bovenin deze blog kunt vinden.

Sinterklaas spel: pepernoten sjoelen

Hoe leuk is dit! Lekker ouderwets sjoelen, maar dan met pepernoten. En het leuke is, is dat je de kinderen eerst de sjoelplaat kan laten inkleuren. Daar heb je meteen een leuke extra activiteit mee te pakken. Je hebt wel nog een doosje nodig waar je de sjoelplaat tegenaan kunt plakken en dan kan het pepernoten sjoelen beginnen!

Je kunt het Sinterklaas sjoel spelletje samen met het pepernoten darten los kopen. Maar je vindt het spel ook in onze Sinterklaas spelletjes pakket die je bovenin deze blog kunt vinden.

Sinterklaas spel: pepernoten darten

Dit is een Sinterklaas spel in hetzelfde straatje als het pepernoten sjoelen, maar nu ga je met pepernoten gooien. Voor de kleintjes is dit natuurlijk enig en een goede afleiding tijdens een gezellig maar oh zo spannend avondje!

Je kunt het Sinterklaas dart spelletje samen met het pepernoten sjoelen los kopen. Maar je vindt het spel ook in onze Sinterklaas spelletjes pakket die je onderaan deze blog kunt vinden.

Sinterklaas spel: dobbelen met opdrachtkaartjes

Dobbelen is een spel dat heel populair is om te spelen tijdens pakjesavond. Wij hebben dit Sinterklaas spel een extra sausje gegeven, door er opdrachtenkaartjes aan toe te voegen. Dit maakt het dobbelen nog speelser en spannender. Want voor je het weet zijn al je cadeautjes weer verdwenen.

Je kunt het Sinterklaas dobbelspel met opdrachtenkaartjes los kopen. Maar je vindt het spel ook in onze Sinterklaas spelletjes pakket die je bovenin deze blog kunt vinden.

Sinterklaas spel: 30 seconds

Bij deze leuke Sinterklaas variant van het spel 30 seconds krijg je ook dertig seconden de tijd om de begrippen die op de kaartjes staan te omschrijven. Je teamgenoot moet deze woorden raden en lukt dat binnen 30 seconde? Dan mag er een cadeautje uitgepakt woorden. Gaat dit al met al nou te snel met uitpakken, dan kun je afspreken dat je bijvoorbeeld eerst drie kaartjes goed moet hebben.

Al met al is ook dit Sinterklaas spel een leuk idee voor pakjesavond.

Vind je deze ideeën nou helemaal niks? Dan kun je je altijd nog storten op een pakjesavond met Sinterklaas surprises.

Dol op spelletjes? Dan vind je misschien deze escape spellen ook leuk:
Pieten escape room: detective Pietjes verzamelen!
Slimme Pietendiploma met opdrachten
Ook leuk: Escape Room voor pakjesavond!

Previous ArticleNext Article