Nijntje de film

Samen met mijn dreumes heb ik nijntje de film gekeken. Het is al bijna 60 jaar geleden dat nijntje voor het eerst werd getekend en vanaf 30 januari is de eerste film van nijntje te zien in de bioscoop. Voor mijn dreumes was het ook de eerste keer dat hij naar een echte film ging kijken.

Met de dreumes naar Nijntje de film

Vol spanning keek hij naar het grote beeldscherm. Toen nijntje in beeld kwam riep hij één keer ‘NIJNTJE’ en daarna heeft hij in een soort trans de film gekeken. De film heeft voor de kleintjes een herkenbaar verhaal; nijntje, nina, knorretje en snuffie gaan op speurtocht door de dierentuin, op zoek naar een schat. Ze moeten daarvoor één voor één de vijf raadsels oplossen die vader en moeder pluis hen geven. Nijntje vraagt regelmatig aan het publiek om mee te helpen. Mijn dreumes die volledig in trans de film bekeek, reageerde daar over het algemeen niet op. Heel soms kwam er een lichte reactie. Ook komt er regelmatig een vrolijk liedje voorbij. Die herkende hij wel na het een paar keer gehoord te hebben.

Familiefilm

Nijntje de film is een echte familiefilm. Meerdere malen heb ik volwassenen horen lachen om knorretje, ook ik heb af en toe moeten grinniken. Maar wat ik mij ook de hele film af vroeg was, wie toch de stem van knorretje insprak. Vader en moeder Pluis herkende ik meteen, maar wie was toch knorretje? Toen ik het na de film te horen kreeg, viel het meteen op zijn plek. Dat ik daar tijdens de film niet opgekomen was! Na meer dan 85 miljoen boekjes, musicals, tv series, is ook nijntje de film een groot succes, die de hele familie, kinderen, ouders en grootouders zal verrassen en vermaken. Voor het eerst met je kleintje naar de film? Dan is nijntje de film zeker een aanrader!

Twee dagen na het kijken van de film blijkt dat nijntje veel indruk heeft achtergelaten bij mijn dreumes. Regelmatig kijkt hij me even aan en zegt dan: ‘Mama… nijntje… Leuk!’
*Smelt*

 

 

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Leuk dat je geweest bent, even je mening vragen. Ik twijfel nog tussen Nijntje en K3 bengeltjes voor zondagochtend voor onze dochter van bijna 5. Zou Nijntje nog leuk zijn voor haar of is dat net een gepasseerd station? K3 en mega Mindy zijn al wel helemaal hot maar Nijntje trekt toch ook nog wel. *twijfelt* groeten Erika

  2. Herkenbaar! Mijn kleuter zit ook helemaal in haar Mega Mindy en K3 ‘fase’. Daarom zou ik voor haar toch K3 kiezen.
    Veel plezier! 🙂