Waar je hout allemaal voor kan gebruiken in de achtertuin

Iedereen is weleens toe aan wat nieuws. Dit kan zijn een grote schoonmaak of een ander leuk project in of rondom het huis. Mocht je nu zin hebben om wat aan te klussen, dan is hout hier een goede optie voor.

Hout in de achtertuin gaat vaak lang mee met de goede zorg en geeft een rustieke, maar ook nette uitstraling. Soms heb je ook producten die je uit elkaar kan halen, waar je het hout van kan gebruiken om iets nieuws mee te doen.

Je eigen tuinmeubel ontwerpen 

Het eerste idee is klussen in eigen tuin. Misschien doe je dit altijd al, misschien heb je twee linkerhanden. In beide gevallen is het leuk hier een project in op te pakken. Het maken van een bank, stoel of houten picknicktafel hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het is heerlijk om zoiets zelf te doen, maar als je liever in gezelschap bent, kan je het natuurlijk ook als duo project aan gaan. Probeer een mooi ontwerp te maken van tevoren en het goed uit te denken. Dit scheelt je tijdens het project veel frustratie en zal veel voorpret geven. Ben je liever lui dan moe? Dan kan je natuurlijk ook de houten picknicktafel online kopen.

Iets leuks voor de kinderen 

Mocht je nu al genoeg stoelen, banken en tafels hebben, kan je het ook over een andere boeg gooien. Een leuk speeltoestel voor de kinderen hoeft niet duur te zijn als je dit zelf in elkaar klust. Niet alleen jij wordt hier blij van, maar ook de kleine. Een houten speeltoestel voor in de tuin maken is misschien een meer uitdagende opdracht dan een stoel, maar internet is je beste vriend. Als je het niet meer ziet zitten, maar toch een houten speeltoestel wilt, kan je er ook eentje kopen en laten bezorgen. Dit brengt ook veel voordelen met zich mee. 

Een zitplekje achterin de tuin 

Je hebt misschien wel een gazon en daar kom je eigenlijk nooit omdat hier geen tafels en stoelen staan. Hier is iets aan te doen. Door het maken van een plateau op je gazon met een zonnedoek, kan je hier een knus en rustig plekje van maken. Het zorgt wel voor lastig onderhoud van je gazon, maar je krijgt er veel voor terug. 

Al met al zijn er dus voor de zomer veel leuke projecten die je aan kan gaan. Dit kan zijn ter ontspanning of juist als uitdaging omdat je er de tijd voor hebt. Voor beide gelegenheden is het goed om  


Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article