Opzoek naar nieuwe gordijnen?

Gordijnen zoeken is niet een van de producten die je dagelijks koopt en tegenwoordig heb je veel aanbieders. Er is daarnaast ook een groot assortiment aan raambekleding.  Er is een groot aanbod aan maten, soorten en kleuren gordijnen. Het is daarom belangrijk om te beginnen wat voor materiaal gordijnen bij je past. Het is namelijk erg belangrijk voor de functie van de gordijnen. Want het materiaal kan bepalend zijn voor de hoeveelheid licht die ze door laten. Wanneer je bijvoorbeeld de keuze maakt voor vitrage is een van de kenmerken dat ze het een transparante stof is die erg veel daglicht doorlaat. Vitrage creëert wel huiselijke sfeer op een natuurlijke wijze in de ruimte.  Er is ook een tussen oplossing wanneer je een bepaalde gewenst daglicht in je ruimte wilt. Zo kan je namelijk ook kiezen voor Inbetween gordijnen. Een inbetween op maat heeft het voordeel van een gordijn en de vitrage. Zo heb je wel het licht in huis van de vitrage maar filtert het licht meer.  Het is daarom belangrijk om te weten wat je koopt wanneer je de keuze voor vitrage of inbetween gordijnen neemt.

De keuze voor vitrage op maat laten maken

De keuze is vaak snel gemaakt wanneer je veel daglicht wilt doorlaten maar toch wil genieten van je privacy, dan kies je voor vitrage. Maar bij vitrage heb je ook weer verschillende keuzes wanneer het gaat om materiaal. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een voile stof. De voile is een prachtig stof die kenmerkend is dat het mooi valt en een mooie lichtval heeft. Deze stof is ook vaak in vele kleuren te krijgen zo heb je bijvoorbeeld grijs, beigebruin of zuiverwit? Je wilt natuurlijk dat de vitrage perfect voor de ramen hangt. De keuze voor vitrage op maat is daarom snel gemaakt :-). Je wilt natuurlijk niet dat het niet perfect aansluit bij de ramen.

De keuze voor inbetween gordijnen

We hebben het in het begin van het artikel al over gehad de inbetween gordjinen. De kenmerken van de inbetween gordijnen zijn dat ze iets dikker en minder licht door laten dan de vitrage. Ook inbetween gordijnen zijn in verschillende materialen te verkrijgen. Zo heb je zin bijvoorbeeld in linnen, gloss of een fijne stof.  Je hebt net als vitrage bij inbetween gordijnen de keuze in verschillende kleuren. Zo kan je denken aan okergeel, zacht roze, of licht blauw. Daarnaast heb je natuurlijk ook wat kleuren die bij elk interieur past bijvoorbeeld crème of wit. Met inbetween gordijnen creëer je een heerlijke frisse sfeer in huis.

Als je twijfelt wat voor gordijn er bij jou in huis past vergelijk dan verschillende aanbieders. Veel aanbieders hebben namelijk verschillende kwaliteiten. Bij de meeste kan je ook gratis kleurstalen aanvragen. Zo weet je wat je in huis haalt en of het past bij jou interieur!

Previous ArticleNext Article