Zo word je een crunchy moeder

Een ‘crunchy moeder’, misschien heb je het al een keer gehoord of je hebt echt geen idee wat dit is. Wat is een crunchy moeder? Een crunchy moeder is een moeder die zo duurzaam mogelijk leeft, waarbij de gezondheid van het kind centraal staat. Hieronder lees je tips om een crunchy moeder te worden.

Borstvoeding

Eén van de belangrijkste kenmerken van een crunchy moeder is dat je borstvoeding geeft aan je kind. Borstvoeding is te allen tijde de gezondste voeding die je kunt geven aan je kind. Ben je bang dat je te weinig voeding geeft? Dit is zelden het geval. Jouw lichaam past zich aan op de behoefte van jouw baby. Doet borstvoeding geven te veel pijn? Dan kan je eventueel eerst proberen te kolven. Zo kan je kind alsnog profijt hebben van de vele voordelen van borstvoeding. De antistoffen in de borstvoeding verlagen de kans op verschillende ziektes bij je baby. Deze stoffen kunnen niet nagemaakt worden in flesvoeding. Lukt het alsnog niet? Dan is flesvoeding de laatste keuze. Door flesvoeding te geven op een ontbloot bovenlichaam kan je toch zorgen voor het huid op huid contact met je baby. Dit heeft een positief effect op de band met je kind.

Biologisch eten

Een crunchy moeder eet zoveel mogelijk natuurlijke voeding. Je vermijdt bewerkte voedingsmiddelen zoveel mogelijk. Fast food komt niet binnen in je huis. Een crunchy moeder bereidt elke dag een verse maaltijd van biologische voeding. Het liefst koop je lokale producten op de markt. Sommige crunchy moeders vermijden ook het eten van vlees of eten zelfs veganistisch. Wil je met je gezin veganistisch eten? Vraag dan een diëtist om advies, zodat je kind wel alle voedingsstoffen binnen krijgt.

Speelgoed

Op het gebied van speelgoed kies je alleen voor duurzaam speelgoed. Kies bijvoorbeeld voor speelgoed van duurzaam hout. Plastic speelgoed is uit den boze. Duurzaam speelgoed is gemaakt van niet-giftige, veilige en ecologische materialen. Zo weet je zeker dat je kind veilig kan spelen.

Kindproof

Er zijn veel kindvriendelijke aanpassingen die je in je huis moet doen. Gevaarlijke spullen zoals glazen accessoires en cactussen mogen niet in het bereik van kinderen zijn. Vergeet ook niet om kindvriendelijke raamdecoratie op te hangen. Helaas gebeuren er wel eens ongelukken met kinderen en raamdecoratie. Zorg daarom dat kinderen niet bij de bedieningskoorden kunnen en kies het liefst voor raamdecoratie die ver boven de grond hangt. Bijvoorbeeld vouwgordijn op maat. Kies je toch voor gordijnen, hang daar dan vitrages achter. Zo kun je ook overdag de felle zon buiten houden en zorgen dat je kindje niet verbrandt of oververhit raakt.

Previous ArticleNext Article