Woezel en Pip

Ongeveer 3 1/2 jaar geleden maakten wij kennis met Woezel en Pip. Mijn dochter werd 1 jaar en kreeg een Pip als cadeautje. Pip werd met open armen ontvangen door mijn toen 1 jarige meisje. En al snel werd Pip gebombardeerd tot lievelingsknuffel. Nu, ruim 3 1/2 jaar later ligt Pip nog steeds bij mijn kleuter in bed. En regelmatig dient Pip als leerling in de klas, als mijn kleuter schooltje speelt. Mijn dreumes beschikt inmiddels over de bijbehorende Woezel, waar hij erg gek mee is. En als Woezel vraagt: ‘zullen we samen spelen?’ antwoordt hij volmondig ‘JA’.

CD van Woezel en Pip

De cd van Woezel en Pip hebben wij al zo vaak gedraaid, dat we alle liedjes vlekkeloos mee kunnen zingen. Ook de boekjes over deze twee lieve hondjes in de tovertuin behoren tot de favoriete boekjes van mijn kleintjes. Sinds kort is ook het langverwachte zesde deel in de reeks Woezel en Pip-voorleesboeken verkrijgbaar.

‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’

De verhaaltjes zijn weer zo leuk geschreven en herkenbaar, zeker voor mijn kleuter. Bijvoorbeeld het spelletje ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’. Een favoriet spelletje van mijn kleuter, wat zij regelmatig met ons wil spelen. Ook Woezel en Pip hebben dit spelletje gespeeld met Tante Perenboom en natuurlijk neemt het verhaaltje een leuke en herkenbare wending. Mijn dreumes geniet ook van de avonturen die Woezel en Pip meemaken en hij kan niet genoeg krijgen van de vrolijke tekeningen.

Opvolger van Zomaar een dag

“Alles is fijn!” is de opvolger van het in 2009 verschenen vijfde deel “Zomaar een dag” en bevat 8 splinternieuwe teken- en lange voorleesverhalen. Ook bevat dit deel, net als alle eerdere, een bijzondere bijlage: een voorlees-CD met daarop alle verhalen ingesproken door Katja Römer-Schuurman. De prachtige verhalen en tekeningen zijn gemaakt door Dinand Woesthoff,  Louise Geesink en Wil Raymakers. Zie www.woezelenpip.nl voor meer informatie.

 

 

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. Mijn kleintje is momenteel volop zijn mama aan het folteren vanuit mijn bolle buikje (bij gebrek aan leuk Woezel en Pip speelgoed?), nog eventjes en hij zal ondergedompeld worden in het Walhalla van Woezel en Pip (knuffels, speelmat, boxkleed…) En last but not least, horen daar eigenlijk de leuke boekjes van Woezel en Pip bij, toch?! Woezel en Pip voor een uitstekende start van het leven!

  2. Woezel en Pip daar wil ik mijn kleine van 6 maanden dolgraag mee laten kennismaken