Een uitnodigende badkamer voor je kind

kinderbadkamer

Je kind gun je natuurlijk het allerbeste. Een eigen slaapkamer en een plek om lekker te spelen. Waarom dan geen eigen badkamer? Wanneer je er de ruimte voor hebt is een kinderbadkamer zo gek nog niet. Door de ruimte speciaal voor je kind in te richten wordt douchen of een bad nemen een feestje, zonder gemor of tegenstribbelen. En jij hebt de-grote-mensen-badkamer weer heerlijk voor jezelf.

Wat is geschikt voor een kinderbadkamer?

Een badkamer die speciaal gericht is op (jonge) kinderen vereist een iets andere inrichting. Zorg bijvoorbeeld voor een badkraan of douchekraan die door je kind makkelijk te bedienen is en een temperatuurbeveiliging heeft. Voor de mengkraan bij een wastafel kun je kiezen voor een kraan met infraroodbediening. Een sensor zorgt ervoor dat het water automatisch gaat stromen wanneer het beweging detecteert en stopt daarna ook weer vanzelf. Handig van zo’n kraan is de instelbare temperatuur. Een inloopdouche is erg prettig in de kinderbadkamer. Zo kun je er zelf ook goed bij wanneer je kind assistentie nodig heeft bij het douchen. Bij een kleinere doucheruimte is een gordijn handiger voor je kind dan een douchecabine met deur. Kinderen rennen graag, wat in een (natte) badkamer vaak in glijpartijen resulteert. Daarom is een antislipmat in het bad, de douche en op de vloer sowieso een must. Voor de veiligheid installeer je ook spatwaterdichte wandcontactdozen met dekseltjes.

Klaar voor de toekomst

Je kunt natuurlijk een kindertoilet en een verlaagde wastafel in de badkamer plaatsen. Maar wanneer je kind wat ouder is blijkt dat toch niet zo handig te zijn. Beter is het om een toiletverkleiner te gebruiken en stevige opstap hulpjes. Wel kun je de handdoekstang lager hangen zodat je kind er makkelijk bij kan. Hetzelfde geldt voor de tegels. Hartstikke leuk wanneer je kiest voor tegels met afbeeldingen van My Little Princess of Buurman & Buurman, maar na verloop van tijd wil je toch een volwassener uitstraling aan de badkamer geven. Beplak de tegels daarom met stickers of breng waterafstotend behang aan met de geliefde stripfiguren. Dit is later makkelijk te vervangen door een ander behangetje. Voordeel van een kinderbadkamer die klaar is voor de toekomst is dat het ook door volwassen loges kan worden gebruikt.

Vrolijke accessoires

Met vrolijke accessoires tover je de badkamer om tot een waar kinderparadijs. Badspeeltjes, kleurrijke handdoeken, een Barbie of Superman badjas en een zeepdispenser van Nijntje. Met een glow in the dark toiletbril is de wc ook in het donker goed te vinden. Om te voorkomen dat kindervingertjes bekneld raken tussen de bril en het toilet installeer je een soft close toiletzitting. Schilderijtjes en verlichting in een opvallende kleur stijlen de kinderbadkamer helemaal af. En wanneer je kind wat ouder wordt, groeit de badkamer door een paar simpele aanpassingen gewoon met hen mee.


Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article