Leuke uitjes voor tijdens de kerstdagen

kerstvakantie

Cadeautjes onder de boom, warme chocolade melk drinken, een heerlijk kerstdiner bereiden, gezellige kerstspelletjes doen, veel mensen vieren de kerstdagen thuis. En daar is natuurlijk niks mis mee, want hoe lekker is het om heerlijk thuis met je liefdes de kerstdagen door te komen. Maar soms is het ook wel eens leuk om erop uit te gaan. Maar wat kun je doen tijdens de kerstdagen? Wat is er open en wat zijn dan leuke uitjes met kerst?

Wij gingen op zoek naar ideeën voor leuke uitjes tijdens de kerstdagen. Mocht je eropuit willen met kerst, dan is het wel aan te raden om te reserveren.

Bowlen

Bowlen tijdens de kerstdagen is leuk omdat het een activiteit is die geschikt is voor alle leeftijden. Het is niet te intensief en geeft iedereen, ongeacht het vaardigheidsniveau, de kans om plezier te hebben en lekker te spelen. Veel bowlingbanen decoreren hun lokatie tijdens de kerstperiode, waardoor je in een feestelijke sfeer terechtkomt.

Escape room

Een escape room is een activiteit die je echt samen moet doen. Ze vereisen samenwerking en communicatie en dat is een goede manier om de kerstgeest van samenzijn te versterken, toch? Er zijn escape rooms die speciale kerstthema’s en decoraties hebben tijdens de kerstdagen. Dit is natuurlijk extra feestelijk en dat maakt dit kerstuitje een unieke belevenis.

Bioscoop

Waarom zou je thuis op de bank een kerstfilm gaan kijken, als je ook naar de bioscoop kunt gaan? Een leuk maar simpel uitje voor tijdens de kerstdagen. Tijdens de kerstvakantie draaien er altijd wel leuke films in de bioscoop.

Theater

Wil je het uitje toch iets specialer maken, dan kun je kijken of er een leuke theatervoorstelling is. De grote theaterproducties draaien sowieso door tijdens de kerstdagen. Maar misschien speelt er ook wel iets leuks in jouw lokale theater? Even checken zou ik zeggen, want een uitje naar het theater tijdens de kerstdagen is super speciaal.

Schaatsen

Kinderen zijn dol op schaatsen, maar helaas worden de winters in Nederland steeds warmer. Dan maar naar de schaatsbaan. Een leuk en actief uitje voor tijdens de kerstdagen. Het voordeel van een schaatsbaan is dat je daar materialen kunt huren. Dus ben je niet in het bezit van schaatsen of zijn je kinderen alweer uit hun schaatsen gegroeid, dan is dat een mooie oplossing.

Kerk bezoeken

Kerst is natuurlijk een christelijk feest en daar hoort de kerk ook wel een beetje bij. In de kerk zijn er vaak speciale kerstdiensten die voor de kerstdagen extra sfeervol zijn. Check even bij welke kerk er wat georganiseerd wordt en kies voor de kerstdienst die het beste bij jouw gezin past.

Dierentuin

Veel uitjes zijn tijdens de kerstdagen gesloten, maar over het algemeen zijn de dierentuinen geopend. Mocht je een uitje naar de dierentuin op de planning hebben staan, waarom dan niet tijdens de kerstdagen? De kans dat het lekker rustig is in een dierentuin is aanzienlijk. Waar je wel rekening mee moet houden is dat sommige eetgelegenheden misschien gesloten zijn. Bekijk van te voren goed de informatie op de website van de dierentuin.

Winterwandeling

Een uitje tijdens de kerstdagen hoeft niet altijd veel geld te kosten, je kunt ook een heerlijk winterwandeling maken. Kies een mooi natuurgebied, denk aan de duinen, een bos of een heide. Trek warme kleding aan en je kunt daar heerlijk wandelen. Maak er eventueel een winterpicknick van, hoe leuk is dat!? Pak wat lekkere kersthapjes in en een thermoskan met warme chocolademelk en voila!

Kerstcircus

Door Nederland zijn verschillende kerstcircussen die je kunt bezoeken. Een kerstcircus heeft vaak een gevarieerd entertainmentprogramma dat geschikt is voor alle leeftijden. En dat maakt dit een leuk uitje voor tijden de kerstdagen. Maar ook de sfeer bij een kerstcircus is doordrenkt van de magie van de feestdagen, waardoor het uitje een bijzondere ervaring is.

Lichtfestival

Check of er een lichtfestival in je buurt is. Eén waar we zeker van weten is het Amsterdam Licht Festival. Superleuk en sfeervol uitje voor tijdens de kerstdagen. Wat ook een leuk idee is, is om dan een rondvaart te maken door de grachten. Zo maak je het kerstuitje helemaal compleet.

Museum

En als laatste idee hebben we nog een museumbezoek! Niet alle musea is geopend tijdens de kerstdagen, je moet dus zeker even de openingstijden checken. Maar we weten bijvoorbeeld dat het SPoorwegmuseum geopens is tijdens de kerstdagen, het populair NEMO in Amsterdam is geopend en op tweede kerstdag is het nijntje museum in Utrecht geopend.


uitjes kerstdagen

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article