De lekkerste maaltijden voor deze kerst

lekkerste maaltijden kerst

De feestdagen staan natuurlijk vooral in het teken van samen zijn en lekker eten en drinken. Toch blijft het ieder jaar weer een enorme uitdaging om niet alleen iets op tafel te zetten wat lekker is, maar ook iets wat origineel is. Hoewel we ook vaak zien dat veel mensen een bepaald gerecht als jaarlijkse traditie serveren, is het veel leuker om ieder jaar weer iets nieuws te bedenken. Omdat de inspiratie bij velen vaak ver te zoeken is, hebben wij een aantal lekkere maaltijden voor je, waarmee je zowel jezelf, als de rest van je bezoek meer dan verrast.

Maak gebruik van je kerstpakket

Vrijwel iedere Nederlander krijgt vaak in de week voorafgaand aan kerst een kerstpakket van zijn of haar werkgever. Waar de één een pakket vol lekkernijen krijgt, krijgt de ander een praktisch cadeau. Het voordeel van een kerstpakket met eten en drinken, is dat je dit grotendeels kunt gebruiken voor het maken van een maaltijd of het neerzetten van hapjes tijdens het borrelen. Ben je nu zelf werkgever, dan is het ook ieder jaar weer puzzelen wat de juiste inhoud kerstpakket is. Als je het ons vraagt, zijn de meeste mensen gebaat bij een doos vol met lekker eten en drinken.

Kalkoen met vulling

Een klassieker tijdens Kerstmis is kalkoen met vulling. Sappig en smaakvol, deze geroosterde kalkoen wordt geserveerd met een heerlijke vulling van broodkruimels, kruiden en smaakvolle groenten. Een waar genot voor iedereen aan tafel. Nu snappen we ook wel dat dit misschien niet handig is als je met z’n tweeën bent, maar gelukkig zijn er zowel in de supermarkt, als bij de poelier, ook genoeg opties om een kleine portie mee te nemen. Zo zit je dus niet met een enorme kalkoen, maar krijg je bijvoorbeeld een beetje een rollade idee.

Stoofpot met rundvlees en wintergroenten

Een heerlijke met liefde gemaakte stoofpot is ideaal voor een knusse kerstmaaltijd. Langzaam gegaard rundvlees met wintergroenten zoals wortels, pastinaak en knolselderij in een rijke bouillon is een heerlijke en vullende maaltijd. Wel is het aan te raden om dit in een slowcooker te doen, zodat het vlees gedurende de dag lekker mals kan worden en de smaak van de kruiden er goed in kan trekken. Een slowcooker is de laatste jaren daardoor dus ook steeds meer in populariteit toegenomen en een veel gebruikt geschenk in kerstpakketten voor de werknemers. Het voordeel van dit cadeau, is dat het bij uitstek geschikt is voor zowel mannen als vrouwen.

Het dessert

We hebben het natuurlijk alleen nog maar over hoofdgerechten gehad, maar bij kerst hoort ook een heerlijk dessert. Zo blijft de viennetta taart altijd een klassieker, maar doet een huisgemaakte tiramisu het ook ontzettend goed. Omdat niet iedereen het leuk vindt om uren in de keuken te staan, kun je tegenwoordig ook allerlei leuke en vooral ook lekkere desserts in de supermarkt kopen, zodat je het alleen even een kwartiertje voor de tijd uit de vriezer hoeft te halen en zo kunt serveren. Zo kun je als gastheer of gastvrouw lekker blijven tafelen en is het dessert met een paar minuten geserveerd aan al je gasten.


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article