Mijn complimenten, van jullie kan ik niks leren

boselfjes

‘Het beste voor je kind’, het programma dat je kijken moet als je het moederschap even niet meer ziet zitten. Althans als je alles letterlijk neemt en ook daadwerkelijk gelooft wat je ziet. Het blijft een televisieprogramma hè mensen. Een RTL4 programma welteverstaan. 

Maar we konden weer los, want ‘mijn hemel’, ‘dat deze mensen bestaan’, roepen we vanaf de zijlijn! Boselfjes, mensen van de Heer en jawel… Een influencer. Ieuw, vies woord!

Nee nee, ik wil niet oordelen. Ik ga niet oordelen! Ik bekijk liever wat ik kan leren van deze opvoeders. Want wederom, eerlijk is eerlijk, de wijsheid heb ik zelf ook niet in pacht.  

Zo lieten de boselfjes mij inzien dat ik een beetje van lotje getikt ben dat ik mijn kleintjes elke dag nog naar school toe breng. Het is verdorie aan de overkant, AAN DE OVERKANT! Zij laten hun driejarige gewoon los in het bos. Kan best. Daar leert ze van! Net als van aardappels schillen met een aardappelschilmesje. Daar leer je ook van. Hoeveel vingertopjes je kunt missen bijvoorbeeld. 

Van proberen kun je leren. Ons nieuwe levensmotto. Bedankt boselfjes!

Waar ik me heel goed in vinden kan, is natuurlijk de blogger! Ik bedoel, ze is een blogger. Ik ook, een soort van. Jammer dat ze het verpestte door de titel ‘blogger’ te vervangen door ‘influencer’. Dat ben ik namelijk niet. Totaal niet! Ik zou willen dat ik wat meer invloed had, op mijn kleintjes bijvoorbeeld. 

Maar goed, wederom kan ik wat van haar leren. Haar kinderen gaan namelijk op de foto en ze verdienen er nog geld mee ook. Mijn kinderen ook, maar dan kost het mij een euro voor de omkoping zodat ze even geen chagrijnige porem op de foto zetten. En dat ze haar baby naar de pedicure brengt, is heel verstandig! Had ik ook moeten doen, dat had weer wat ingeknipte babyvingertjes en babyteentjes gescheeld. 

En de mensen van de Heer? Die lieten me weer eens inzien dat ik totaal verloren ben. Niet meer te redden. En in geforceerd complimenten geven geloof ik ook al niet, daar krijg je narcistische kindertjes van. Nee complimentjes geven doe ik alleen spontaan en sporadisch, die complimenten komen namelijk het beste aan. Dus mijn complimenten, van jullie kan ik niks leren. 

Het beste voor je kind? Gelukkig weet iedere moeder zelf wat dat is.

Afbeelding: Pixabay

Previous ArticleNext Article