Het leed dat zorgverzekeringen heet

December staat voor de deur. Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat je druk bent met de voorbereidingen voor sinterklaas, kerst en als klapper op de vuurpijl: oud en nieuw. Door de decemberdrukte vergeet je het haast, maar het is ook dé maand om je zorgverzekering eens flink onder de loep te nemen en eventueel over te stappen.

Zorgverzekering

Oké de zorgverzekering, hoe zat het ook alweer? Even een opfrissen: iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Via de basisverzekering bent je verzekerd voor standaardzorg zoals huisartsenzorg, geneesmiddelen en spoedeisende hulp. Wat precies vergoed wordt vanuit de basisverzekering bepaalt de overheid. De aanvullende verzekering is niet verplicht om af te sluiten, maar geeft extra zekerheden bij zorg die buiten de basisverzekering valt.

Belangrijke zorgverzekering weetjes voor ouders

  • Je kind is tot 18 jaar gratis meeverzekerd op je polis.
  • Voor kinderen geldt geen eigen risico.
  • Staan jullie samen op één polis, maar beide met een ander aanvullend pakket? Kinderen zijn standaard meeverzekerd met de verzekering van de ouder met de meest uitgebreide dekking.
  • Tandartscontroles, fluor behandelingen, gaatjes en verdovingen vallen voor kinderen allemaal onder de basisverzekering.
  • Voor de wat grotere kleintjes: met de juiste aanvullende zorgverzekering wordt orthodontie tot 18 jaar vergoed. Zeker iets om op te letten bij het afsluiten van de zorgverzekering.
  • Nieuw in 2017: vanaf april mogen zwangere vrouwen rechtstreeks de NIPT-test kiezen. 

Premiestijging basisverzekering

Het kabinet verwachtte dat de basispremie voor 2017 slechts met 3,5% zou stijgen, maar deze is gemiddeld met 7,5% toegenomen. Dit betekent dat de basisverzekering tussen de € 5,- en € 12,- per maand duurder wordt en in veel gevallen uitkomt op een maandpremie van € 100,- of meer.

Maar er is nog hoop! Ook in 2017 is het zeker mogelijk om een goede én voordelige zorgverzekering af te sluiten met een basispremie onder de € 100,-. ZorgCollectief UnitedConsumers biedt net als voorgaande jaren tot 10% korting op de drie basisverzekeringen van VGZ.

De basisverzekering VGZ Goede Keuze sluit je met 5% korting via het zorgcollectief af voor € 99,70 per maand. Op zowel de naturapolis VGZ Ruime Keuze als de restitutiepolis VGZ Eigen Keuze geeft UnitedConsumers 10% korting. De maandpremies hiervan komen achtereenvolgens uit op € 101,65 en € 107,05. VGZ Ruime Keuze komt hiermee net boven de € 100,- uit, maar heeft wel een ruimere keuzevrijheid en is qua maandpremie vergelijkbaar met de budgetpolissen van andere zorgverzekeraars.

Vergelijk en kies wat bij jou past

Waar het uiteindelijk om draait is dat een zorgverzekering aansluit bij de zorgbehoefte van jou en je kind. Door zorgverzekeringen te vergelijken kies je eenvoudig de zorgverzekering die het beste past. Tussen de goedkoopste zorgverzekeringen en de duurste zit op jaarbasis al snel een verschil van honderden euro’s. En van dat geld kun je heel veel andere leuke dingen doen, toch? Vergelijk het zelf op: www.unitedconsumers.com/zorgverzekering

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.