Retro ledikant

Retro is hip en happening

De kans is groot dat ik hem niet meer nodig heb, maar ik vind dit bedje zo leuk, dat ik het graag even met jullie deel. Retro is hip en happening, laten we dat even voorop stellen. Maar de combinatie van oud en nieuw trekt mij nog het meest. Qua look is dit bedje helemaal jaren ’60, maar het voldoet aan alle huidige veiligheidseisen. Wel zo prettig als het om veilig slapen voor je kleintje gaat. Ester Verheijden van ‘De Oude Speelkamer’ ontwierp dit bijzonder luxe retro-kinderledikant dat meegroeit van baby tot peuter.

Alle huidige veiligheidseisen

Een retro ledikant roept natuurlijk wel wat veiligheidsvragen op. Is zo een bedje wel veilig? Staan de spijlen niet te ver uit elkaar zodat het hoofdje van het kindje klem komt te zitten. Is het wel stevig genoeg en zijn er geen gevaarlijke chemicaliën gebruikt tijden het schilderen of beitsen van het retro bedje? Volgens de ontwerper voldoet het retro ledikantje aan alle huidige veiligheidseisen.

Retro wieg

Voor de echte liefhebber is er ook een voorganger van de ledikant, de retro wieg! Witte brocante wiegjes, landelijke schommelwiegjes en handgemaakte unieke houten wiegjes, ieder zijn eigen stijl.

Voor Ester komen in het ontwerp van dit ledikant een aantal passies samen. Haar passie voor design, haar grafische achtergrond en haar webwinkel ‘De Oude Speelkamer’. Ik was even aan het rondneuzen in deze webshop en herinneringen van vroeger komen spontaan boven drijven. Tegenwoordig worden de vriendenboekjes fanatiek uitgewisseld, maar vroeger deden we dat met poëziealbums met de daarbij horende poezieplaatjes. Mijn man viel de magische speelboom meteen op met ‘Oh dat was leuk!’ en hij kon zich herinneren vroeger veel met de magische speelboom te hebben gespeeld. Kortom een heerlijke nostalgische webshop waar je het als 30 plusser wel een tijdje uit kunt houden.

Pin It
Previous ArticleNext Article