Het eerste hapje

Naast borstvoeding ook een fruithapje

Mijn baby is alweer 6 maanden. De clichés van ‘de tijd vliegt’ en ‘het gaat veel te snel’ zijn waar! Sinds kort krijgt zij nu naast borstvoeding ook een fruithapje. De eerste drie keer zag het er nogal klunzig uit hoe we het lepeltje fruit naar binnen probeerden te krijgen, maar na een paar keer begreep ze hoe ze moest happen. Ze leren ook zo snel, die baby’s. Voor mijzelf scheelt het ook welk lepeltje ik gebruik. Sommige lepeltjes zijn zo klein, dat een knoeiboel niet voorkomen kan worden.

Perfect voor het fruithapje

Laatst ontving ik een setje met buigbaar bestek en slabbetjes van tislifestyle.com Het lepeltje is wat mij betreft perfect voor het fruithapje, omdat het fruit er niet om de haverklap af valt en omdat het perfect in het mondje van mijn baby past.

Buigzaam lepeltje

Volgens de beschrijving is het setje geschikt vanaf 9 maanden. Het uiteinde is zo te buigen dat het in de ideale hoek staat om het eten voor je peuter te vergemakkelijken. Naarmate de motoriek ontwikkelt, buig je ’t beetje bij beetje bij, totdat het recht staat. Het vorkje wat bij het setje hoort kan mijn dreumes dus mooi gebruiken.
Bij tislifestyle.com is het bestek te verkrijgen als cadeausetje met 3 leuke slabbetjes. Slabbetjes zijn ook zeer nodig bij de eerste hapjes en de ‘zelluf doen’ periode van de dreumes.

 

Pin It
Previous ArticleNext Article