Waarom is je reis niet compleet zonder goede reisverzekering?

reisverzekering

Reizen is iets waar veel mensen geen genoeg van kunnen krijgen. Er zijn altijd wel weer nieuwe plekken op de wereld te vinden die het waard zijn om naar af te reizen. Je hoeft niet eens ver van huis te gaan om adembenemende landschappen, nieuwe culturen of interessante mensen te ontmoeten. Je moet echter weten dat je tijdens je reizen ook meer risico’s loopt. Je bent namelijk kwetsbaar onderweg omdat je waarschijnlijk niet zo goed op de hoogte bent van waar je bent, van de lokale tradities of je bent niet gewend aan het lokale eten. Ook kan er veel misgaan op het gebied van vervoer of je bagage. Het is daarom van groot belang dat je een goede reisverzekering afsluit. Met deze verzekering voorkom je weliswaar niet dat er problemen ontstaan, maar je zorgt er wel voor dat je ze heel veel sneller kunt oplossen. Wij laten je daarom graag zien hoe je een goede reisverzekering samenstelt. 

De voordelen van een reisverzekering 

Zoals iedere andere verzekering, is een reisverzekering bedoeld om jou niet in de (financiële) problemen te laten komen. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je tijdens je reis vertraging oploopt en dat je vast komt te zitten op een bepaalde plek. Je zult dan onderdak moeten zien te regelen en dat kan duur uitvallen. Heb je echter een reisverzekering afgesloten, dan kun je contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij die de kosten van de extra overnachting zal vergoeden. Zorg er echter wel voor dat je ook daadwerkelijk kunt bewijzen dat er sprake is van een noodsituatie omdat we natuurlijk moeten voorkomen dat mensen misbruik maken van hun verzekering. Het is daarom ook altijd verstandig om eerst contact op te nemen met je verzekeraar voordat je bijvoorbeeld een hotel gaat boeken. 

Welke verzekering heb je nodig? 

Een reisverzekering afsluiten is een fluitje van een cent. Je kunt bijvoorbeeld een Univé doorlopende reisverzekering afsluiten. Met deze verzekering ben je het hele jaar verzekerd. Je betaalt maandelijks een premie en in ruil daarvoor kun je gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. Ga je slechts een keer per jaar op pad en is een doorlopende verzekering daarom niet ideaal? Neem dan een eenmalige verzekering. Deze loopt enkel gedurende de periode van je vakantie waardoor je weinig premie betaalt en toch optimaal verzekerd bent. Zo kun jij zorgeloos op vakantie en mocht er iets gebeuren, dan kun je meteen contact opnemen om hulp te ontvangen. 

Vergeet de aanvullende verzekeringen niet

Als je een reisverzekering afsluit, is het belangrijk om de voorwaarden goed door te nemen. Kijk even goed of jouw verzekering het land dekt waar jij naartoe wilt gaan. Is dit niet het geval? Dan kun je je dekking uitbreiden aan de hand van een aanvullende verzekering. Zo kun je jouw reisverzekering geheel op maat maken. Wij raden je aan om daarom even de tijd te nemen om een reisverzekering passend bij jou af te sluiten, zodat je een mooi vangnet voor jezelf creëert wanneer je op reis gaat.


reisverzekering

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.