Minecraft versus Fortnite kinderfeestje

minecraft vs fortnite feestje

Mijn zoon is binnenkort weer jarig. En bij een verjaardag hoort inmiddels ook een kinderfeestje. Hij wordt acht, dus met een piratenfeestje hoef ik niet meer aan te komen. Wat heel mooi bij zijn interesses aan zou sluiten, is een Minecraft of een Fortnite feestje, aangezien hij dat het liefst de hele dag speelt. Maar ja, met zo’n thema maak ik het mezelf wel weer heel moeilijk. Want wat voor ideeën moet ik nu weer bedenken voor een Minecraft of een Fortnite feestje? En welke van de twee moet het dan worden? Of kunnen de thema’s misschien ook samen gaan?  [Read more...]

Robot kinderfeestje organiseren? Dat doe je zo!

robot maken feestje

Mijn kinderen bedenken het hele jaar door wat ze met hun kinderfeestje willen doen. Ik snap het wel, zo een kinderfeestje is natuurlijk één van de hoogtepunten van het jaar. En ja, dan wil je zelf ook graag iets organiseren wat helemaal passend en onvergetelijk is voor je kind. Onlangs stuitte ik op het idee om een robotfeestje te organiseren. Dat kwam onder andere door de houten robots van VanStoerHoutMet het thema ‘robot’ kun je tijdens een kinderfeestje alle kanten op. Ik geef je wat ideeën en tips voor het organiseren van een robot kinderfeestje.  [Read more...]

Hoe hou je het spelen van een spelletje met kinderen gezellig?

999games kinderen

Als kind was ik altijd gek op het spelen van spelletjes. Ik kan mij de zondagmiddagen waarop ik met mijn ouders en broers spelletjes speelde nog goed herinneren. Maar ook als er niemand met mij mee wilde spelen, dan deed ik alsof ik meerdere personen was. Ik vond het zo leuk om spelletjes te spelen, dat ik gerust een hele middag in mijn eentje monopoly aan het spelen was. Als tiener stopte het enthousiasme voor spelletjes niet. Sterker nog, een spelletje spelen was helemaal hot, vooral de spellen van 999 Games. Avonden hebben we zitten Kolonisten en op zondagmiddag werd Carcassonne uit de kast getrokken. Toen ik eenmaal zelf kinderen kreeg, leek het me ook superleuk om échte spelletjes met hen te spelen. Toch ging dat enthousiasme al snel verloren…

[Read more...]

Redenen om niet buiten te spelen

scherm kind buitenspelen

Jeej, het is zomervakantie! Eindelijk kunnen de kinderen lekker de hele dag buitenspelen. Ravotten door de bosjes, voetballen, op ontdekkingstocht door de wijk en buiten hangen met vrienden. Je weet wel, lekker buiten. Daar waar je je vermaakt, daar waar de weide wereld op je wacht. Daar waar je de hele winter niet naartoe kon, want… Tja, te koud of te nat.  [Read more...]

Nintendo Labo review

review nintendo labo

De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met Nintendo Labo. En ik zal meteen maar toegeven, ik was ietwat huiverig toen de vraag om een review te maken van de Nintendo Labo voorbij kwam. Want wat heeft een doos karton met gamen te maken? Wordt mijn gamer zoon hier werkelijk blij van? Of kan het regelrecht bij het oud papier? Een beetje zonde van de bijna €70 die je ervoor neer moet tellen. Deze vragen waren een trigger die een review van de Nintendo Labo zeer interessant kunnen maken! En dus gingen we de afgelopen weken aan de slag om onze ervaringen met jullie te delen.  [Read more...]

Paddington, iedereen kent hem maar wie is hij eigenlijk? [Review]

paddington film review

Sinds kort is de film Paddington 2 uit op DVD. En wanneer een film uitkomt op DVD zijn mijn kinderen er altijd als de kippen bij! Inmiddels hebben we (bijna ouderwets) een kast vol met kinderfilms op DVD, welke allemaal stuk voor stuk bekeken zijn. Je raadt het al, tegen Paddington 2 werd dan ook geen ‘nee’ gezegd! De tweede film over het lieve en vertederende beertje willen ze maar al te graag zien. Toch vroeg ik mijn kinderen of ze wel wisten wie Paddington is? Want is dat niet het beertje met het blauwe jasje en rode hoedje uit mijn eigen kindertijd? Waar kennen mijn kinderen deze beer dan van? Echt een antwoord hebben ze er niet op.

[Read more...]

Een unicorn (éénhoorn) kinderfeestje, dit zijn de leukste ideeën!

eenhoorn kinderfeestje

Binnenkort wordt mijn jongste dochter 6 jaar en dat betekent dat er ook weer een kinderfeestje gevierd moet worden. Vorig jaar vieren we het kinderfeestje thuis, kleuters zijn namelijk nog zo gemakkelijk te vermaken. Dit jaar vraagt ze om een kinderfeestje bij een speelparadijs. Ik ben er nog niet van overtuigd, mijn andere twee kinderen kregen op kleuterleeftijd ook nog een kinderfeestje thuis. Ik bedacht om een unicorn, ook wel éénhoorn kinderfeestje te organiseren. Misschien weet ik haar met deze ideeën te overtuigen?  [Read more...]

Squishy kopen: waar en goedkoop graag!

Squishy kopen goedkoop

“Mam, ik heb toch nog geld? Dan wil ik een Squishy kopen!”, zegt mijn dochter wanneer ze uit school komt.
“Een wat?”, vraag ik verbaasd.
“Een Squishy! Jetje uit mijn klas heeft een Squishy ijsje. En ik wil de Squishy panda”, vervolgt ze.

Het is me nog totaal niet duidelijk wat die Squishies nou zijn. Maar mijn dochter is ervan overtuigd dat ze er een kopen wil.  [Read more...]

Een slaapfeestje organiseren

slaapfeestje-woodland

Al maanden vraagt, nou ja, eigenlijk zeurt mijn dochter om het geven van een slaapfeestje. Ik moet je eerlijk bekennen, ik werd niet meteen laaiend enthousiast van het idee van een slaapfeestje. En ik wimpelde haar af met de woorden ‘je mag een slaapfeestje geven als je in groep 8 zit’. Maar mijn dochter zou mijn dochter niet zijn als ze zich meteen zou neerleggen bij mijn woorden. En dus bleef ze het maar over een slaapfeestje hebben. Ik denk dat ik inmiddels neurolinguïstisch geprogrammeerd ben. Want wanneer je vaker iets hoort, wen je eraan. En zo wende ik langzaam aan het idee van het organiseren van een slaapfeestje voor mijn bijna 10-jarige dochter. Toen ik ook nog een mailtje van Pop Up & Party ontving, werd ik zelfs een beetje enthousiast.  [Read more...]