7 simpele manieren om een actiever gezin te worden

actief gezin

Het kan als ouder best wel lastig zijn om je gezin in actie te laten komen. Die schermpjes vergen nu eenmaal heel veel tijd. Het kost behoorlijk wat energie om die kinderen er vanaf te krijgen, zodat je eigenlijk geen energie meer over hebt om nog even actief en gezellig samen te zijn. Een simpele oplossing is de kinderen verbieden naar een scherm te kijken en ze te verplichten om actief mee te doen, maar of het daar echt gezelliger van wordt?  [Read more...]

Ideeën om te knutselen voor Pasen

knutselen pasen ideeen

Op het moment hangt mijn huis vol met verjaardagslingers, maar over een paar dagen kunnen de paastakken erin. Ook kunnen de kinderen weer lekker gaan knutselen voor Pasen. De ‘knutseldeur’ (onze kastdeur waar alle knutsels mogen hangen) zal dan weer vol hangen met paasknutsels die de kinderen gemaakt hebben op school. Of thuis! Want ook thuis kunnen ze zo nu en dan lekker knutselen (waar een schermverbod al niet voor kan zorgen). Om wat leuke paasknutsel ideeën voor mijn kinderen te zoeken, ben ik Pinterest op gedoken. Een walhalla vol met leuke ideeën om te knutselen voor Pasen.   [Read more...]

Eerste keer paardrijden…

eerste keer paardrijden

Het is alweer een aantal jaren geleden. Mijn dochter had een aantal keer tijdens een kinderfeestje paard gereden. En hoe spannend ze het ook vond, het gaf haar ook een goed gevoel. Het enthousiasme voor paardrijden was aangewakkerd. Mijn dochter was zelfs zo enthousiast geworden dat ze het zeker wist: ze wil op paardrijden! En zo kwam het dat ik daar voor de eerste keer op de manege stond. Tussen de knollen, een lesje opzadelen aan het volgen was. Want tja, van de ouders werd op z’n minst verwacht dat je je kind hielp om het paard voor de les klaar te maken. Opzadelen en afzadelen, inclusief het omslaan van een vliegendeken hoort daar gewoon bij. Maar met een lichte angst voor paarden valt deze hobby van je dochter niet mee. Zeker niet als de dochter in kwestie minstens net zo bang is als jij.  [Read more...]

Zingen voor je baby!?

zingen baby

De ene moeder zingt de hele dag door, de andere moeder moet zichzelf echt aanwennen om te zingen voor haar baby. Zingen voor je baby, hoewel onderzoek zegt dat het een natuurlijke drang is, is het niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zelf behoor ik tot de groep ‘stille moeders’. Ik kon gerust een uur helemaal stil zijn, terwijl mijn baby naast me zat of lag te spelen. Ik was niet zo’n type die de hele dag aan het ouwehoeren was tegen de baby. Laat staan dat ik uit volle borst ging zingen. Het kwam ook niet in me op. Toch is het wel belangrijk voor de baby én de moeder en kun je het jezelf wel aanwennen om toch te zingen voor je baby.  [Read more...]

Minecraft versus Fortnite kinderfeestje

minecraft vs fortnite feestje

Mijn zoon is binnenkort weer jarig. En bij een verjaardag hoort inmiddels ook een kinderfeestje. Hij wordt acht, dus met een piratenfeestje hoef ik niet meer aan te komen. Wat heel mooi bij zijn interesses aan zou sluiten, is een Minecraft of een Fortnite feestje, aangezien hij dat het liefst de hele dag speelt. Maar ja, met zo’n thema maak ik het mezelf wel weer heel moeilijk. Want wat voor ideeën moet ik nu weer bedenken voor een Minecraft of een Fortnite feestje? En welke van de twee moet het dan worden? Of kunnen de thema’s misschien ook samen gaan?  [Read more...]

Robot kinderfeestje organiseren? Dat doe je zo!

robot maken feestje

Mijn kinderen bedenken het hele jaar door wat ze met hun kinderfeestje willen doen. Ik snap het wel, zo een kinderfeestje is natuurlijk één van de hoogtepunten van het jaar. En ja, dan wil je zelf ook graag iets organiseren wat helemaal passend en onvergetelijk is voor je kind. Onlangs stuitte ik op het idee om een robotfeestje te organiseren. Dat kwam onder andere door de houten robots van VanStoerHoutMet het thema ‘robot’ kun je tijdens een kinderfeestje alle kanten op. Ik geef je wat ideeën en tips voor het organiseren van een robot kinderfeestje.  [Read more...]

Hoe hou je het spelen van een spelletje met kinderen gezellig?

999games kinderen

Als kind was ik altijd gek op het spelen van spelletjes. Ik kan mij de zondagmiddagen waarop ik met mijn ouders en broers spelletjes speelde nog goed herinneren. Maar ook als er niemand met mij mee wilde spelen, dan deed ik alsof ik meerdere personen was. Ik vond het zo leuk om spelletjes te spelen, dat ik gerust een hele middag in mijn eentje monopoly aan het spelen was. Als tiener stopte het enthousiasme voor spelletjes niet. Sterker nog, een spelletje spelen was helemaal hot, vooral de spellen van 999 Games. Avonden hebben we zitten Kolonisten en op zondagmiddag werd Carcassonne uit de kast getrokken. Toen ik eenmaal zelf kinderen kreeg, leek het me ook superleuk om échte spelletjes met hen te spelen. Toch ging dat enthousiasme al snel verloren…

[Read more...]

Redenen om niet buiten te spelen

scherm kind buitenspelen

Jeej, het is zomervakantie! Eindelijk kunnen de kinderen lekker de hele dag buitenspelen. Ravotten door de bosjes, voetballen, op ontdekkingstocht door de wijk en buiten hangen met vrienden. Je weet wel, lekker buiten. Daar waar je je vermaakt, daar waar de weide wereld op je wacht. Daar waar je de hele winter niet naartoe kon, want… Tja, te koud of te nat.  [Read more...]

Nintendo Labo review

review nintendo labo

De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met Nintendo Labo. En ik zal meteen maar toegeven, ik was ietwat huiverig toen de vraag om een review te maken van de Nintendo Labo voorbij kwam. Want wat heeft een doos karton met gamen te maken? Wordt mijn gamer zoon hier werkelijk blij van? Of kan het regelrecht bij het oud papier? Een beetje zonde van de bijna €70 die je ervoor neer moet tellen. Deze vragen waren een trigger die een review van de Nintendo Labo zeer interessant kunnen maken! En dus gingen we de afgelopen weken aan de slag om onze ervaringen met jullie te delen.  [Read more...]