Een slaapfeestje organiseren

Al maanden vraagt, nou ja, eigenlijk zeurt mijn dochter om het geven van een slaapfeestje. Ik moet je eerlijk bekennen, ik werd niet meteen laaiend enthousiast van het idee van een slaapfeestje. En ik wimpelde haar af met de woorden ‘je mag een slaapfeestje geven als je in groep 8 zit’. Maar mijn dochter zou mijn dochter niet zijn als ze zich meteen zou neerleggen bij mijn woorden. En dus bleef ze het maar over een slaapfeestje hebben. Ik denk dat ik inmiddels neurolinguïstisch geprogrammeerd ben. Want wanneer je vaker iets hoort, wen je eraan. En zo wende ik langzaam aan het idee van het organiseren van een slaapfeestje voor mijn bijna 10-jarige dochter. Toen ik ook nog een mailtje van Pop Up & Party ontving, werd ik zelfs een beetje enthousiast. 

Een origineel slaapfeestje

Ik zal je vertellen waarom ik enthousiast van Pop Up & Party werd. Pop Up & Party brengt slaapfeestjes namelijk naar een hoger level. Een doorsnee slaapfeestje, wordt een origineel slaapfeestje! Slaapzakken en luchtbedden opronselen is niet meer nodig, je kunt namelijk ook een slaapfeestje huren. Een slaapfeestje huren?? Hoor ik je denken. Ja dat klopt! Pop Up & Party heeft zich gespecialiseerd in de verhuur van kinder-slaapfeestjes, waarbij de kinderen slapen in indoor tentjes. En dat ziet er zo geweldig leuk uit, dat al je argumenten om geen slaapfeestje te organiseren voor je kind, in één klap van de tafel geveegd worden.

slaapfeestje-woodland
beautyland-slaapfeestje
Het thema Beautyland

Pop Up & Party thema slaapfeestjes

Deze super originele slaapfeestjes zijn te huur in drie thema’s. Woodland, Dreamland en sinds kort is er ook het nieuwe thema Beautyland beschikbaar. Het is lastig kiezen wanneer je de drie thema’s ziet, ze zijn namelijk allemaal leuk. Maar voor ieder karaktertje is er wel een passend thema. Zo is Beautyland een echt meidenparadijs met een roze loper als catwalk, ieder een eigen mini kaptafel en een ontbijt geheel in stijl. Dit thema is ontwikkeld door styliste Sodejuud, misschien ken je haar wel?

slumber-slaapfeestje
Het thema Woodland

Het thema Woodland haalt de stoere survivallaar in het kind naar boven. Dit thema met houthakkerstintje nodigt de kinderen uit om rond het kampvuur spannende verhalen te vertellen. En dat allemaal veilig midden in jouw woonkamer, want dat hert is natuurlijk niet echt. Heb je toch liever slapende kinderen? Het is tenslotte een slaapfeestje, dan is het thema Dreamland misschien beter. Deze pasteltintjes zijn zo dromerig, dat wakker blijven bijna niet mogelijk is.

Er ontbreekt niets wanneer je deze slaapfeestjes huurt. Acht tentjes, luchtbedjes, dekens en kussens, lichtslingers, een kampvuurtje en een gezellig picknick ontbijt.

En weet je wat nou zo leuk is? We mogen een slaapfeestje weggeven! Lees onderaan dit artikel meer over de winactie.

Slaapfeestje-dreamland
Het thema Dreamland

Tips en ideeën voor een slaapfeestje

Maar eerst ga ik nog even wat tips en ideeën voor een slaapfeestje delen. Want dat de 10-jarige dit voorjaar een slaapfeestje gaat geven, daar kan ik nu niet meer omheen. En dan kunnen we het slaapfeestje maar beter goed organiseren ook. Ik ging dus op zoek naar tips en ideeën voor een slaapfeestje, die ik straks goed gebruiken kan.

De uitnodiging
Het feest begint met het uitdelen van een uitnodiging. Een uitnodiging in slaapfeestjes-stijl te maken, maakt het natuurlijk extra leuk. De uitnodiging kun je baseren op het thema dat je kiest. Kies je het thema Woodland, dan kun je bijvoorbeeld een uitnodiging met een kampvuurtje erop maken. Kies je voor het thema Dreamland, dan knutsel je heel simpel een slaapmasker. Een gratis printable kun je hier downloaden. Verdere ideeën kun je bij Pinterest opdoen, er zijn genoeg voorbeelden van uitnodigingen te vinden.

De spelletjes
Op een slaapfeestje wordt er natuurlijk niet alleen maar geslapen. Ook worden er spelletjes gespeeld. Ik kan een hele hoop spelletjes bedenken, bovendien staat onze kast vol met spelletjes als Monopoly, Levensweg, enzovoorts. Maar op een slaapfeestje is het wel zo leuk om originele spelletjes te bedenken. Ik noem er een paar:

 • Het wekkerspel. Verstop een tikkende kookwekker en vind de wekker voordat deze afgaat.
 • Nachtwacht. Een zoekspel met dierengeluiden. De complete uitleg vind je hier.
 • Kussengevecht. Ja, ook met meiden.
 • Tandenpoets-spel. Poets de tanden van een ander, zonder te lachen!

Een bonte avond
Mijn dochter heeft al heel wat ideeën geopperd om te doen op haar kinderfeestje. ‘The Voice of Holland’ spelen was daar een van. Dat bracht me op het idee om tijdens het slaapfeestje ook een bonte avond te doen. De kinderen doen een optreden, zingen een liedje, of wat dan ook. Het is wel zo handig om de bonte avond even te vermelden op de uitnodiging van het slaapfeestje. Dan kunnen de kinderen zich voorbereiden op de bonte avond.

Tips voor de ouders:

 • Maak het slaapfeestje memorabel, maar bezorg jezelf geen zenuwinzinking. Zorg dat het organiseren van een slaapfeestje leuk blijft.
 • Hou je niet vast aan bedtijd. Ze gaan toch pas slapen wanneer ze écht omvallen van vermoeidheid.
 • Doe lekker mee met film kijken, het kussengevecht en de bonte avond. En wanneer je het zat bent, ga je naar boven.
 • Probeer zelf wel genoeg slaap te pakken. Want 8 meiden met de volgende ochtend een beetje slaaptekort, zijn een hele uitdaging.

Win een Pop Up & Party slaapfeest!

Vind jij de tentjes en toebehoren van Pop Up & Party ook helemaal fantastisch? En heb je een dochter of zoon die ook dolgraag een slaapfeestje geeft? Zoals ik al eerder aangaf, we mogen een slaapfeestje van Pop Up & Party weggeven! Hoe leuk is dat? Hiermee heb je de helft van de organisatie van een slaapfeestje al voltooid! Laat in een reactie weten (hier of op de Facebookpagina van Voormijnkleintje) waarom en in welk thema jouw kind een slaapfeestje geven wil en je maakt kans op het slaapfeestje van Pop Up & Party t.w.v. €175!

* De winnaar mag zelf kiezen uit de drie thema’s en het slaapfeestje moet binnen 4 weken geboekt worden.

Winnaar: Marrigje

Previous ArticleNext Article

29 Comments

 1. mijn kleindochter gaat compleet uit haar plaat als de naam van oma hier als winnaar staat #duimen

 2. Onze zoon Tijn heeft het id al maanden over een slaapfeestje. Hij zit in groep 6 en zou het thema woodland kiezen denk. Voor hem zou dit de meest fantastische verrassing zijn. Hij verdiend zo n feestje omdat het een stoere lieverd is
  Dus wie weet

 3. Oh wauw omdat mijn zoontje ook al de hele tijd praat over een slaap feestje!! Zou super zijn

 4. Ik zou graag mee doen voor mijn dochter, die wil zo graag een slaapfeest. Dreamland lijkt me het mooiste voor mijn prinses..

 5. Wowwwwwww!!!!just wowww!!ik kan mijn dochter van 10 niet blijer maken met zo een geweldige prijs!!! Ohhh wat zou ze dit graag willen!(stiekem vind mama dit op deze manier natuuurlijkkk ook super gaaf en makkelijk)
  Heuuuuuullll hard duimen!!!!

 6. Ahhh wat super gaaffff. Mijn dochter Fenne wil al jaren een slaapfeestje. Dit ziet er geweldig uit en zo origineel. Love it!!! Maar welk thema? Het thema beautyland vind ik zelf geweldig, maar omdat ik zeker weet dat mijn dochter ook haar beste vriendje wil uitnodigen dus zou woodland stoerder zijn!!! Nu maar duimen…

 7. Mijn dochter van 10 vraagt al jaren om een slaapfeestje. Sinds een paar maanden zit ze op een nieuwe school en ze vindt het heel lastig haar draai te vinden. Ik gun haar het beautyland slaapfeestje zo, zodat ze haar nieuwe klasgenootjes kan uitnodigen en zo nieuwe vriendschappen kan aangaan en meer tot elkaar kan komen. Ik weet zeker dat ze het fantastisch zal vinden en een enorme verrassing.

 8. O dit zou geweldig zijn voor mijn dochter Noa van 8. Die heeft al 2 jaar geen feestje kunnen geven dus dit zou zij helemaal super vinden. Thema woodland is helemaal iets voor mijn stoere dochter. Nu duimen maar.

 9. Super leuk, ga het zeker onthouden voor een kinderfeestje. Mocht ik nu winnen zou ik alle neven (12,10,8,7,3) uitnodigen om bij hun nicht (8) en neef (4) te komen logeren. Dat gebeurd anders nooit met zijn allen te gelijk….te leuk. Met zoveel mannen en een stoere meid kiezen we dan voor thema woodland.

 10. Mijn 9-jarige dochter gaat vanaf volgend jaar naar een andere school en wil als afscheid straks een slaapfeestje en disco voor haar beste vriendinnetjes geven aan het einde van dit schooljaar, dit georganiseerde slaapfeestje zou haar perfecteafscheid zijn!

 11. Mijn mini-me van 10 is in december jarig en vindt dat zo jammer om net voor de kerst jarig te zijn omdat ze zo niet zo lekker naar verjaardag toe kan leven…. kerst vindt ze Nl zo leuk…. we vieren haar verjaardag sinds een paar jaar ook echt in de lente/ zomer een soort halfjaarsfeestje, zodat de aandacht echt naar haar kan gaan. Dit jaar wil ik best flexibel zijn als ik win, door een kwartjaarsfeestje te geven met haar echte vriendinnen. Zal ze vast niet erg vinden

 12. Beauty make up muziek film the voice… Wauw dat is alles waar ze van houdt en birthday is coming… nu hoef ik alleen nog keihard te duimen

 13. Wauw dat ziet er echt fantastisch uit!! Met drie meiden in huis wordt dit nog vechten wie het feestje mag geven als we zouden winnen. Toevallig zijn ze binnenkort alle drie jarig, dus dat lossen we wel op. Wat ziet het er prachtig en geweldig leuk uit. Ik denk dat ze me the best mother ever vinden als ik win, ha ha. Enne ik denk dat mama dan ook lekker in zo’n tentje kruipt, geweldig! wij doen dus heeeeeeeel graag mee.

 14. Mijn zoontje heeft -wegens omstandigheden’ nog geen 10e verjaardagsfeest gehad. (Hij werd 10 in november)

  Inmiddels hebben we gelukkig zijn feestje wel gepland, over 5 weken, maar wat zou hij blij worden als zijn vriendjes en vriendinnetjes ook nog mochten blijven logeren in die supergave tenten. Het woodsthema sluit helemaal aan bij zijn survivalthemafeestje!!
  Filmpje en popcorn erbij… Top!!

 15. Wat leuk. Ik twijfel tussen Woodland en Dreamland. Mijn dochter heeft een heel hecht vriendinnenclubje. Logeren bij anderen is soms lastig, omdat ze veel last heeft van nachtmerries. Bij ons thuis zou dit geweldig zijn. De tips voor spelletjes zijn dan natuurlijk ook heel leuk. Ik maak vast een plekje vrij op zolder…

 16. Heel tof voor Job. Zijn vriendje Dean woont sinds kerst in België en die wordt erg gemist..
  Dat zou dus een te gek woonland feestje worden. En ik weet zeker dat ze samen nog meer vriendjes willen uitnodigen.
  Deze mama gaat alvast de kamer verbouwen

 17. Emma wil zó graag een slaapfeestje, ik werd niet zo blij van die gedachte, maar ik moet zeggen die tentjes zijn echt wel superleuk. De beauty variant zal helemaal in de smaak vallen bij de dames. Ik ga dus toch duimen voor Emma!

 18. Mijn 10 jarige dochter wil ook graag een slaapfeestje maar ik probeer het moment nog even te rekken. Als ik deze prijs win scheelt me dat een hoop stress dus nu duimen. Dan ben ik blij en zij blij

 19. Noem me een loedermoeder maar Junes feestje is er afgelopen jaar een beetje bij ingeschoten. We willen het binnen nu en een maand vieren en dit zou echt fantastisch zijn. Ik doe dus graag mee voor een feestje met thema Dreamland

 20. Ik ben ook een sucker voor zulk soort over the top feestjes. Als ik ze dan maar niet helemaal zelf hoef te organiseren, Haha! Beautyland gaat hem helemaal worden voor mijn kleine prinses!

 21. Wat ontzettend leuk!! Wij zouden heel graag het thema woodland willen winnen voor onze zoon die dit jaar 9 wordt :)) Dit zou hij echt te gek vinden! En wij ook trouwens 😉

 22. Dit verdient mijn zoon Mees zo ontzettend! Na een emotioneel heftig jaar voor hem door diverse redenen, ging als klap op de vuurpijl zijn kinderfeestje ook nog eens niet door omdat hij met 40 gr koorts in bed lag…..zo verdrietig! Wat duimen wij voor hem! Woonland zou geweldig zijn, Maar een voorkeur hebben we bijna niet!

 23. Ik zou heel graag mee willen doen aan deze actie als dat nog kan! Onze pleegzoon heeft in zijn leven nog nooit een kinderfeestje gegeven, lijkt me geweldig om hem bij ons als eerste kinderfeestje, meteen een slaapfeestje te geven! Hij zal het geweldig vinden!!
  Ik ga hard duimen!!!