10x de leukste traktatie met eierkoek

eierkoek traktatie

Eén keer in het jaar dan is het zover, je kind mag trakteren! Met drie kinderen in huis heb ik inmiddels al heel wat traktaties mogen maken. Meestal koos ik voor de makkelijke weg, een makkelijke traktatie dus. En het liefste ook een traktatie waarbij de kinderen zelf konden helpen. Het is tenslotte het leukste om samen te doen. De komende periode mogen we weer aan de bak, want de verjaardagen komen er aan. Een eierkoek traktatie stond dit keer op het wensenlijstje. Op zich een prima idee, want (bijna) ieder kind lust eierkoek en er zijn veel leuke eierkoek traktaties te vinden. Ik heb de leukste ideeën voor een traktatie met eierkoek op een rij gezet:

Het eierkoek muisje

traktatie eierkoek muis

Deze muis eierkoek traktatie is heel makkelijk te maken. Wat je nodig hebt is een eierkoek, twee tumtum snoepjes, fruit- of dropveter en een cocktailprikker. Je snijdt de eierkoek door twee helften. Deze zet je tegen elkaar aan. Je prikt één tumtum snoepje aan de cocktailprikker en prikt deze door de eierkoek. Vervolgens prik je ook het andere tumtum snoepje aan de cocktailprikker. Je snijdt twee kleine stukjes van de fruit- of dropveter af. Deze plak je gekruist aan het snoetje van de muis. En de rest van de fruit- of dropveter is het staartje van de muis. En klaar is de eierkoek muis traktatie!

De piraat

piraat eierkoek traktatie

De piraat is ook een zeer populaire eierkoek traktatie, zeker voor peuters. Daarom is dit ook erg leuk om te trakteren op de peuterspeelzaal op kinderdagverblijf. Hoewel er wel wat snoep en zoetigheid aan te pas komt en dat is niet overal gewenst. Wat je nodig hebt voor de piraat eierkoek traktatie is het volgende: een eierkoek, rood glazuur (dit kun je zelf maken met poedersuiker, drupje water en rode kleurstof), een drop Rotella, een tumtum snoepje en een stukje van een fruitveter. Ook leuk om te maken tijdens een piratenfeestje!

Eierkoek traktatie: eiland

eierkoek traktatie eiland

Wat leuk is om te combineren met de piraat traktatie, is een eiland gemaakt van eierkoek. Het schatkistje mag uiteraard niet ontbreken. Ik heb hier zelf een palmboom gemaakt. Heel simpel door uit een vel groen papier palmbladeren te knippen. Deze heb ik voorzichtig aan een cocktailprikker geprikt en daardoor blijft het prima staan. Om het schatkistje en de krokodil vast te plakken aan het eiland, heb ik wat glazuur over de eierkoek gegoten. Wederom een super simpel idee, met een ontzettend leuk resultaat. Namelijk een eiland eierkoek traktatie.

De egel

traktatie eierkoek egel

Dit is de favoriete eierkoek traktatie van mijn dochter. Ze heeft deze egeltjes dan ook helemaal zelf gemaakt. Dit keer hebben we geen glazuur gebruikt, maar botercrème om de versiering aan de eierkoek vast te plakken. De egel eierkoek is voor leuk om in de herfst te trakteren.

Eierkoek prinses

prinsessen traktatie

Dit is een traktatie voor iemand die het niet erg vindt om te knippen. Want twee van zulke prinsessen uitknippen gaat nog wel, maar meestal moet je kind voor zo’n 28 andere kinderen trakteren. En dan ben je wel even bezig. Verder is de eierkoek prinses heel makkelijk om te maken. De eierkoek in twee delen snijden, je smeert er wat past tussen en de uitgeknipte prinses en dan alleen nog versieren. Dit kun je geheel naar eigen inzicht doen, of natuurlijk je kind zelf laten doen. Deze prinsessen traktatie zou ook niet verkeerd zijn tijdens een prinsessen feestje.

Prinses Elsa traktatie

eierkoek prinses elsa

Wat je met een gewone prinses kunt doen, kun je natuurlijk ook met een Disney prinses. Op het moment is Frozen helemaal hip, deze deze Elsa eierkoek traktatie zal zeker in de smaak vallen. En ook heel erg passend op een Frozen feestje.

Koekiemonster traktatie

traktatie met eierkoek

Deze traktatie vond ik zo leuk! Om op te vreten. Het is natuurlijk koekiemonster. En welke koek je gebruikt, kun je zelf weten, maar de eierkoek is een heel goed idee voor deze traktatie. Het knipwerk valt reuze mee, je moet alleen even het juiste sjabloon hebben. Wat mij betreft de leukste en origineelste traktatie met eierkoek.

Eierkoek traktatie met fruit

traktaite eierkoek fruit

Deze eierkoek traktatie met fruit is semi gezond. Ik denk niet dat de botercreme erg gezond is, maar verder kun je er prima mee aankomen. Het zijn een soort monstertjes met de tong uit de mond. En vooral heel makkelijk te maken, want deze hebben de kinderen zelf gemaakt.

Paraplu traktatie

traktatie met eierkoek paraplu

Deze eierkoek traktatie vond ik ook wel erg leuk! Hoewel je van regen nooit echt vrolijk wordt, werd ik van deze parapluutjes wel heel blij. Je kunt voor het steeltje een rietje gebruiken, maar deze tapas stokjes passen ook perfect. De eierkoek is helemaal ingesmeerd met botercreme en vervolgens versierd met gekleurde hagelslag en smarties. De paraplu eierkoek traktatie, ik vind hem geinig!

Eierkoek boot

traktatie met eierkoek boot

En als laatste hebben we deze bootjes gemaakt van eierkoek. Wat je nog kunt doen is een piratenlogo erop plakken, dan heb je een echte piratenboot traktatie. Deze kun je dan om te trakteren weer combineren met de eierkoek piraat en het eiland. Ook leuk voor een piratenfeestje.

Kortom, genoeg ideeën en inspiratie voor een traktatie met eierkoek!


leuke eierkoek traktaties

Previous ArticleNext Article