6x de leukste popcorn traktatie

Wanneer je kind naar school gaat en jarig is en een kinderfeestje geeft, wil hij hoogstwaarschijnlijk trakteren. Afhankelijk van de school, zijn er een aantal regels voor het trakteren. Zo mag je op sommige scholen bijvoorbeeld alleen maar gezonde traktaties uitdelen. Andere scholen doen weer minder moeilijk om een snoepje of chips. Het is wel handig om dit even te checken voordat je je je creatieve traktatie ideeën erop los laat. Vandaag heb ik de leukste popcorn traktaties voor je verzameld. Vrijwel alle kinderen lusten popcorn. Daarbij is het lekker makkelijk en met een beetje creativiteit heb je een leuke, originele popcorn traktatie. 

Popcorn in een handschoen

Een makkelijke traktatie is popcorn in een handschoen. Je kunt er verschillende figuren mee maken. Zoals dit haantje, onwijs leuk! In de vingers doe je verschillende kleuren smarties of M&M’s. En in de rest van de handschoen stop je popcorn. De handschoen goed afsluiten en klaar is je leuke popcorn traktatie.

Popcorn in een zakje trakteren

Wat je ook veel ziet is popcorn in een zakje. Een simpelere traktatie met popcorn ga je niet vinden. Deze spookjes maak je heel simpel met boterhamzakjes, een gripzakje kan ook. Je tekent er een spookgezichtje op, of je knipt en plakt met zwart papier. Super simpel, maar wel een leuke traktatie.

popcorn traktatie zakje

Sneewpopcorn traktatie

Oké, oké, ook deze traktatie met popcorn is super easy. En vooral in de wintertijd leuk om uit te delen. De sneeuwpopjes in een bekertje. Wat je nodig hebt, is een doorzichtig bekertje, een zwarte en een rode (of oranje) stift en natuurlijk popcorn. Het is wel iets lastiger mee naar school te krijgen, in verband met de open bekertjes. Voor de zekerheid kun je ervoor kiezen om de bekertjes pas op school te vullen.

popcorn traktatie

Lees hier alle leuke kinderfeestjes ideeën thuis!

Zoete popcorn traktatie

Deze traktatie vind ik er heel cute uitzien, maar vergt wel wat meer voorbereiding. Mocht je het willen maken, heb ik hier het recept voor je.

Popcorn ijsjes

Wanneer je de popcornballen maken kunt, kun je er ook bolletjes ijs van maken. Nou ja, geen echt ijs, maar een bolletje popcorn op een ijshoorntje. Het ziet er superleuk uit, de traktatie is origineel en nog lekker ook. De Popcorn is gemengd met gesmolten marshmallow.

trakteren

Eenhoorn popcorn traktatie

Eenhoorns hebben een magische werking op meisjes en daarom is deze eenhoorn popcorn traktatie super leuk voor meiden. Je koopt een set roze bekertjes, of een ander zoet kleurtje en een zooi puntzakken. De puntzakken vul je met popcorn. Eventueel doe je er ook gepofte rijst erbij, staat wel vrolijk door de kleurtjes. Deze puntzak plak je dicht, de bekertjes zet je op z”n kop en je plakt de puntzak op de bodem van het bekertje. Als laatste teken je gesloten oogjes op de bekertjes en klaar is je zoete popcorn traktatie.

trakteren kind

Super makkelijk allemaal! En dit is eigenlijk een beetje waar het op neerkomt, als je popcorn wilt trakteren. Popcorn in een handschoen, popcorn in een zakje, popcorn in een bakje of bekertje of een popcornbal. Wil je nog meer ideeën of inspiratie? Dan zijn er nog een heleboel popcorn traktaties te vinden op Pinterest.


Afbeelding popcorn traktatie: TravnikovStudio/Shutterstock
Eerste publicatie: januari 2019 – Bijgewerkt: maart 2022

 

Previous ArticleNext Article