8 ideeën voor een kinderfeestje thuis

thuis

Inmiddels ben ik al aardig thuis in het geven van kinderfeestjes. En ik heb ook al aardig wat ideeën voor kinderfeestjes die je thuis kunt vieren gedeeld. Of je kind nou 5 jaar, 6 jaar, 8 jaar of 10 jaar wordt, een partijtje geven is een grote happening voor een kind. En dus neem je dat als ouder serieus. Bovendien is de beloning op de afterparty een goed glas wijn. Voor de ouder dan.

idee kinderfeest

Kinderfeestje thuis?

Echter zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je al je ideeën erop loslaat. Met deze twee punten voorop:

  • Wat zijn de wensen van je kind voor een kinderfeestje thuis?
  • Wat is je budget voor een kinderfeestje?

Is je budget groot en gaat je kind er ook graag op uit, dan zou ik er lekker voor kiezen om het kinderfeestje buiten de deur te vieren. Maar heb je rekening te houden met een low budget voor een kinderfeestje, dan is een kinderfeestje thuis een prima oplossing! Echter kun je waarschijnlijk wel wat ideeën gebruiken dan.

TIP: voor het ophangen van slingers zonder punaises en andere ongein in je muur op plafond, gebruik je HangIt ophangsysteem of de Clenchy Slingerklemmen!

TIP 2: Een goed feestje begint bij de aankleding. De feestartikelen van  HEMA zijn een aanrader! Maar ook Xenos heeft een groot assortiment aan feestartikelen die je online kunt bestellen.

Idee 1: een kinderfeestje in een bepaald thema

idee kinderfeestje thema

De afgelopen jaren heb ik de kinderfeestjes van mijn kinderen in een bepaald thema gegooid. Het begon met het Ninjago kinderfeestje van mijn zoontje. Het jaar daarna werd het een Pokemon kinderfeestje. En zo zijn er nog vele kinderfeestjes thema’s te verzinnen. Een thema kinderfeestje geven hoeft niet duur te zijn en past daarom prima in een low budget. Je moet alleen even weten hoe je een bepaald thema aankleedt.

Hier een aantal kinderfeestje ideeën in een thema:

Idee 2: Laat het kind zelf met ideeën voor het kinderfeestje komen

kinderfeestje ideeen kind

Door Sunny studio / Shutterstock

Toen mijn kleuter 5 jaar werd, wilde zij helemaal geen thema. Ze had zelf ideeën genoeg voor haar eigen kinderfeestje. Deze ideeën had ze opgedaan bij partijtjes waar ze zelf eerder geweest was. En de leukste activiteiten wilde ze ook op haar eigen feestje doen. Zoals koekhappen en een stoelendans. Echt heel simpel en low budget dus.

Sowieso is een kinderfeestje thuis goed te doen. Als je maar leuke spelletjes voorbereid om achter de hand te hebben. En soms heb je allerlei leuke spelletjes voor het kinderfeestje bedacht, willen de kinderen alleen maar samen spelen en bedenken ze hun eigen spel. En eigenlijk is dat helemaal prima, als de kinderen het maar leuk hebben toch?

Idee 3: geef zelf een workshop

kinderfeestje workshop thuis

Door bubutu / shuttertsock

Superleuk die kinderfeestjes waarbij je de kinderen een workshop laat doen. Maar je moet ernaar toe en je betaalt een godsvermogen voor iets wat je zelf misschien ook wel kan. Wat dacht je van model voor een dag? Heb je zelf een fotocamera, dan ben je al over de helft! Meiden laat je zelf lekker tutten. Jongens laat je zelf een stoere fotolocatie in de buurt zoeken en voila, je hebt een kinderfeestje thuis met fotoshoot!

Dit geldt natuurlijk ook voor een workshop taarten bakken, workshop kleien, verzin het maar. Je zoekt wat op Google, je bekijkt wat tutorials op YouTube en een kinderfeestje met een workshop is zo gegeven.

Idee 4: ga naar buiten tijdens een kinderfeestje

Word je al panisch bij het idee een kinderfeestje thuis te geven? Zorg dan voor activiteiten buiten! Weer of geen weer, kinderen kunnen altijd naar buiten.

Speel wat simpele spelletjes op het pleintje in de buurt. Doe een speeltuintjes-tocht door de wijk. Nog leuker: maak er een speurtocht van. Er zijn ideeën genoeg! Maar zorg ervoor dat het grootste deel van het kinderfeestje buiten plaatsvindt.

Idee 5: een kunstig kinderfeestje

kinderfeestje thuis ideeen

Door bubutu / shuttertsock

Heb jij ook zoveel papiertjes, stickers, knutselresten en onverklaarbare spullen in de kast liggen? Verzamel alles wat weg kan en gooi het op een grote hoop. Laat de kinderen hier volledig hun vrije expressie op botvieren en noem het aan het einde van het kinderfeestje ‘een kunstwerk’. Echt, hier zitten zoveel voordelen aan:

  • Jouw kasten zijn weer opgeruimd.
  • Niemand faalt of doet het verkeerd, want hé het is kunst!
  • De kinderen hebben zich prima vermaakt.
  • Het is mega low budget.

Idee 6: een slaapfeestje

slaapfeestje kind idee

Wanneer je je kind oud genoeg vindt voor een slaapfeestje natuurlijk. Voor die tijd moet je jezelf er nog niet aan wagen. Mijn dochter mocht haar eerste slaapfeestje vieren toen ze 10 jaar werd. Echter was dit niet echt een budget slaapfeestje, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil.

Idee 7: maak een vlog

Waar je vroeger juf, brandweerman of politieagent antwoordde op de vraag ‘wat wil je later worden?’, is daar tegenwoordig ‘vlogger’ bijgekomen. Hoe mooi is het als jij je kind in die behoefte stimuleert door het op zijn of haar kinderfeestje een eigen vlog te laten maken.

Het idee is simpel: kijk met de kinderen een aantal vlogs waar ze interesse in hebben. En ga dat vervolgens nadoen.

Vlog: Squishy Maken

Idee 8: een escape room

Een escape room is superleuk en helemaal hip! En het mooie is, tegenwoordig hoef je een escape room niet meer buiten de deur te doen. Met deze printables voor een escape room, organiseer je het in een handomdraai thuis. Een escape room is geschikt voor kinderen van acht jaar en ouder. Zijn de kinderen jonger of kunnen ze nog niet lezen, dan hebben ze begeleiding nodig om de escape room op te lossen. Heb je dat niet, dan is een escape room nog niet zo’n goed idee en kun je beter nog een paar jaartjes wachten.

Tip: Pinterest!

En als laatste hebben we nog een leuke tip voor het organiseren van een kinderfeestje. Kijk op Pinterest! Hier kun je zoveel kinderfeestje ideeën vinden, dat je uiteindelijk weer met teveel ideeën zit en keuzestress krijgt. Breng jezelf dan weer terug naar idee 2 van deze blog. Want dat is waar het uiteindelijk om draait. Een kinderfeestje voor je kind.


ideeen voor een kinderfeestje thuis

Afbeelding kinderfeestje: shutterstock

 

Previous ArticleNext Article