Een Super Mario kinderfeestje geven

kinderfeestje

Voor je het door hebt, is je kleintje die groot fan was van die gekke clown Bumba, veranderd in een echt kind met interesses voor spelcomputers. De Nintendo Switch staat op zijn verlanglijstje en het geven van een Super Mario kinderfeestje is wat jou een geweldige moeder maakt.

Tja en dan zit er natuurlijk niets anders op, dan voor je 5 jarige, of 6 jarige of misschien wel 7 jarige kind een Super Mario partijtje te organiseren.

Om je op weg te helpen, heb ik een heleboel Super Mario ideeën voor je verzameld. Dat scheelt je een hoop werk, want een goed begin is het halve werk!

Super Mario partijtje organiseren

Als allereerst moet je jezelf even verdiepen in wie Super Mario nou eigenlijk is. Begin hier op tijd mee, want als je eenmaal begint te spelen aan Super Mario World, heb je geen tijd meer voor het organiseren van een Super Mario kinderfeestje. Geintje natuurlijk. 

De basis kleuren van Super Mario zijn simpel: blauw, rood, geel en groen. Deze kleuren kun je in ieder geval gebruiken voor ballonnen, een tafelkleed, crêpepapier slingers en kartonnen bekertjes. Ook kun je kant en klare Super Mario bordjes bestellen >>.

Goed. Wat hebben we als eerst nodig? Natuurlijk een uitnodiging geheel in stijl voor een Super Mario partijtje.

De Super Mario uitnodiging

Ben je creatief en houd je wel van knippen en plakken met een échte schaar, dan is de onderstaande Super Mario uitnodiging heel gaaf om te maken!

Laat je liever de computer en printer het zware werk doen, dan kun je beter voor wat knip en plakwerk op je computer om vervolgens heel simpel de Super Mario uitnodiging uit te printen.

Zie hier een voorbeeld:

 

En een Super Mario uitnodiging met een beetje knip en plakwerk van beide:

Super Mario versiering

Zoals ik al zei, de basis kleuren van Super Mario zijn simpel: blauw, rood, geel en groen. Zo kun je dus heel gemakkelijk Super Mario slingers maken door slierten crêpepapier in deze kleuren te knippen. Maar je kunt ook wat meer werk erin steken, door bijvoorbeeld driehoek slingers te maken er daarop verschillende Super Mario figuren plakken.

Super Mario lampionnen.

Weet je de lampionnen van het Pokemon feestje nog? De witte lampionnen kun je ook gebruiken voor het maken van de spookjes. Kijk hoe tof:

Verder moet je op zoek gaan naar printables van Super Mario en zoveel mogelijk uitprinten. Op deze website worden verschillende gratis Super Mario printables aangeboden.

Een Super Mario traktatie

Wat ga je trakteren op school? Wat eet je als lunch en wat voor lekkers deel je uit op een Super Mario feestje?

Een gezonde traktatie wordt steeds meer op prijs gesteld. Maar persoonlijk vind ik dat er op een kinderfeestje best wel wat gesnoept mag worden. Hier een aantal Super Mario traktatie ideeën.

De mushroom cupcakes moeten met twee linker handen te doen zijn toch?

En omdat gezond nu eenmaal hip (en gezond is), misstaat deze bloem zeker niet ok het Super Mario kinderfeestje. Al is het alleen voor decoratie:

 

En deze fruitspies met druiven en aardbeien die de piranha plantjes uit Super Mario World moeten voorstellen, zal zeker wel in de smaak vallen:

 

Mario is een klein Italiaans mannetje en dus kom ik als lunch het eerste op het idee om pizza te bakken. Maar wellicht is deze lunch iets minder werk en makkelijker weg te eten. Broodjes die je besmeert met bijvoorbeeld pindakaas en snijd in de vorm van een ster:

Super Mario spelletjes voor een kinderfeestje

Super Mario is van zichzelf al een spelletje, maar om nu de hele middag de Nintendo aan te zetten, lijkt me geen goed plan. Een kinderfeestje vraagt om kinderspelletjes.

Wil je groots uitpakken, dan is het supertof om de Super Mario kart Carrera auto’s aan te schaffen.

Echter ben je dan al gauw 4x €79,99 kwijt… Misschien kun je beter voor de Carrera GO!!! Mario Kart Racebaan kiezen. End an om de beurt een wedstrijdje racen.

Of… Je gaat aan de knutsel en maakt wat leuke ouderwetse spelletjes helemaal in Super Mario stijl!

Wat je kan met de staart van Pikachu en met de neus van Olaf, kan ook met de snor van Mario. Oftewel, prik de snor op Mario.

– Verder is het namaken van Super Mario World, in de vorm van een hindernisbaan erg leuk.
– Ballonnenspellen
– Blik werpen
– Ik kwam een leuke printable voor Super Mario Memory tegen.

 

– En uiteraard Super Mario Bingo!

Je kunt de Super Mario bingokaarten kopen via Esty, maar met een beetje fantasie kun je ze natuurlijk ook gemakkelijk zelf maken!

Dit zijn weer voldoende feest ideeën om een geweldig Super Mario kinderfeestje te organiseren voor je Nintendo fan. Voor nog meer ideeën voor het Mario verjaardagsfeestje, verwijs ik je naar Pinterest.

 

 

Previous ArticleNext Article