Het slaapfeestje van de 10-jarige

‘Dit wordt het beste slaapfeestje ooit!’, zegt mijn 10-jarige wanneer ik de tentjes van Pop up and Party laat zien. En ik denk dat ze daar weleens gelijk in kan krijgen, want ze zijn toch te leuk! De tentjes, de aankleding, alles klopt voor een fantastisch slaapfeestje. Ook al wilde ik haar vlak voor haar verjaardag verrassen met dit slaapfeestje, ik kon het niet langer voor me houden. Het organiseren van een Pop up and Party slaapfeestje was gewoon te leuk om niet met haar te delen. En dus wist mijn (toen nog) 9-jarige dat ze dit jaar eindelijk een slaapfeestje mocht geven. 

De uitnodiging voor het slaapfeestje

Mijn dochter zou aan het eind van de meivakantie 10 jaar worden. Zo in de vakantie is het altijd een beetje lastig betreft de uitnodigingen. Geef je de uitnodigingen voor de vakantie, dan is het nog zo ver weg. Want haar slaapfeestje was dan weer een week na de meivakantie. Maar deel je de uitnodigingen na de meivakantie uit, dus 5 dagen voor het slaapfeestje, dan is het weer een beetje kortdag. Wat een dilemma. Ik heb het heel simpel opgelost door de moeders een ‘save the date’ te appen. En voor de vorm heeft mijn dochter de uitnodiging na de meivakantie uitgedeeld.

De uitnodiging.  We organiseren het slaapfeestje met behulp van Pop up and Party. Het slaapfeestje zal geheel in stijl van het nieuwe thema Beautyland zijn. Lekker tutten, een bonte-avond, noem maar op. Maar daar hoort natuurlijk ook een uitnodiging volledig in stijl bij. Ook daar word je helemaal bij geholpen. Hier vind je namelijk een beauty uitnodiging voor een slaapfeestje, om zelf te maken. Er dient nog wel het één en ander geknutseld te worden, maar met de beschrijving komt dat helemaal goed!

Een slaapfeestje in een tent, dat kun je huren!

De uitnodigingen zijn uitgedeeld. De voorpret is begonnen. ‘Hoe laat ga jij slapen?’, is het nieuwe gesprek van de dag van de vriendinnen onderling. En wanneer de meiden wat plaatjes te zien krijgen van het slaapfeestje in de tentjes, kan het al helemaal niet meer stuk. En ook zij zijn het erover eens: ‘Dit wordt het beste slaapfeestje ooit!’

slaapfeestje tentjes

Iedereen slaapt dus in een eigen tent. Nou ja, tentje. ‘Hoe kom je daaraan?’, werd me al een aantal keer gevraagd door wat moeders. Deze tentjes en aankleding voor een slaapfeestje zijn te huur. Alle benodigdheden van het slaapfeestje worden vooraf gebracht. Of je haalt het slaapfeestje af, dit gaat in overleg met Pop up and Party. Het zijn wel flink wat spullen, dus houd er wel rekening mee dat je niet in de Fiat 500 komt aanzetten. Zo goed als alles zit er dus op en aan voor een compleet slaapfeestje. Je moet het alleen wel zelf nog even opzetten.

Ik besluit dit niet direct te doen. De meiden komen namelijk om 14.00 direct mee uit school. En als ik de tentjes voor het slaapfeestje al klaar heb staan, ben ik bang dat ze de avond niet gaan redden.

De spelletjes en andere ideeën voor het slaapfeestje

Wat hebben we dan wel gedaan? We begonnen het feestje van de 1o-jarige natuurlijk met taart! Maar dat werd behoorlijk snel naar binnen gewerkt doordat ze het kledingrek met hoedjes, kettingen en boa’s hadden gespot. Deze werd ook bij het thema Beautyland geleverd.

Bonte-avond voorbereiden. En daarmee waren de voorbereidingen voor de bonte-avond begonnen. Op de uitnodiging hadden we gezet dat er een bonte-avond gehouden werd. Dus wie er een dansje, liedje of andere act wilde uitvoeren, mocht daar haar attributen voor meenemen. De overige acts konden ze mooi deze middag met elkaar oefenen. Zo gezegd zo gedaan.

slaapfeestje bonte avond

Het dobbelspel. Wat mijn dochter ook heel graag wilde spelen, was het dobbelspel met cadeautjes. Van tevoren hadden we wat cadeautjes bij de Action ingekocht. Zoals een parfummetje, bff kettinkjes en dat soort zooi. Daarmee speelden de meiden het welbekende dobbelspel. Uiteraard met een hoop gegil en getier. En een beetje spanning, want iedereen had haar zinnen gezet op het bff kettinkje. Uiteindelijk was iedereen tevreden, mede dankzij mijn mededeling dat alles voor een habbekrats te koop was bij de Action.

Stoelendans. Tja, het blijven toch meiden die wel van een spelletje houden en dus deden we een stoelendans. Een andere leuke variant, waar ze ook gezellig aan meededen was de stopdans. Maar het fijne aan deze leeftijd, is dat de meiden ook zelf lekker dansen willen. En zo werd Fitlala een kwartier achter elkaar doorgedraaid.

pizza bakken

Zelf pizza maken. De meiden bleven natuurlijk ook avondeten. Ik had dit heel simpel kunnen oplossen door een zak friet te halen. Maar mijn 10-jarige kwam op het briljante idee om zelf pizza’s te maken. Ach, echt ingewikkeld was het ook niet. Van te voren had ik het deeg gemaakt en het beleg gesneden. Het maakte alleen wat meer rommel dan nodig. Ik was in ieder geval blij met het besluit om de tentjes na het eten op te zetten.

De tentjes voor het slaapfeestje opzetten

Terwijl de meiden de film Coco (fantastische film!) gingen kijken, hebben de man en ik de tentjes opgezet. Deze waren al half voorbereid en dus was het ook niet heel ingewikkeld om ze op te zetten. Alleen moesten we wel even opletten dat het doek goed in het midden zat, anders was het onmogelijk om het klittenband vast te krijgen. Binnen een half uur stonden de tentjes en moest de film uiteraard even op pauze. Want hoe leuk is dit!!

slaapfeestje aankleding

Na de film was het tijd voor de bonte-avond op de roze loper. Vervolgd met een kampvuur. Maar dat hadden de meiden snel gezien. Ze wilden naar bed! En ik geef ze geen ongelijk. En terwijl de meiden in hun tentje geïnstalleerd zijn, ontdek ik meteen al een groot voordeel. Want wat zijn ze rustig! Niemand die over de ander heen rolt, of voor de tachtigste keer weer uit bed komt. Nee, in een tentje slapen is zo leuk, dat ze gewoon rustig blijven liggen. En ook nog eens van elkaar afblijven. Ik hoef alleen het volume van mijn eigen 10-jarige maar omlaag te draaien. Verder echt ideaal!

Een picknick ontbijt

slaapfeestje ontbijt

Het laatste wat nog ontbreekt in het verhaal van dit slaapfeestje, is het ontbijt. Pop up and Party levert in het thema Beautyland (dat in samenwerking met styliste Sodejuud is ontworpen) een picknickset voor het ontbijt. Na een toch wel kort nachtje zijn de meiden wel toe aan een lekker ontbijtje. En aangezien het buiten nog echt te koud is, houden we lekker binnen een picknick. Een mooie afsluiter van een slaapfeestje om nooit meer te vergeten!

Een slaapfeestje, moet je er niet aan denken? Kijk hier voor andere toffe inspiratie voor een tiener feestje!

Info over het huren van de tentjes

De tentjes voor een slaapfeestje zijn te huur via Pop up and Party vanaf €225. De aankleding is in verschillende thema’s verkrijgbaar, waaronder Beautyland, Woodland, Discoland en Dreamland. Eigenlijk zijn het allemaal aanraders, ook voor jongens die een slaapfeestje willen geven!

Hier vind je meer informatie over het huren en reserveren van de slaapfeestjes. Ook leuk: een tipitent huren voor buiten, met als thema Wildland (safari).

Previous ArticleNext Article