Een unicorn (éénhoorn) kinderfeestje, dit zijn de leukste ideeën!

unicorn feest

Binnenkort wordt mijn jongste dochter 6 jaar en dat betekent dat er ook weer een kinderfeestje gevierd moet worden. Vorig jaar vieren we het kinderfeestje thuis, kleuters zijn namelijk nog zo gemakkelijk te vermaken. Dit jaar vraagt ze om een kinderfeestje bij een speelparadijs. Ik ben er nog niet van overtuigd, mijn andere twee kinderen kregen op kleuterleeftijd ook nog een kinderfeestje thuis. Ik bedacht om een unicorn, ook wel éénhoorn kinderfeestje te organiseren. Misschien weet ik haar met deze ideeën te overtuigen? 

Op zoek naar éénhoorn ideeën

Wanneer je op zoek gaat naar unicorn en éénhoorn feestideeën, springen de gaten in je kiezen, zo zoet. De kleuren zijn zoet, de eenhoorn traktaties zijn zoet. Het is allemaal zo zoet en sappig, het druipt ervan af. Tijdens mijn zoektocht naar ideeën kreeg ik toch wel wat twijfels. Is een éénhoorn feestje niet te zoetsappig voor mijn stoere kleuter?

Maar ondanks dat mijn kleuter best stoer is en gerust in een Pikachu-pak over straat gaat, is zo ook wel een sucker voor zoete meisjes dingen. En ik ook. Dus ik besloot toch maar om alle ideeën voor een éénhoorn kinderfeestje op een rij te zetten.

Eénhoorn feestartikelen

TIP: voor het ophangen van slingers zonder punaises en andere ongein in je muur op plafond, gebruik je HangIt ophangsysteem of de Clenchy Slingerklemmen!

Omdat een goed begin het halve werk is, beginnen we met de kant en klare éénhoorn feestpakketten. Van uitdeelzakjes, tot unicorn decoratie en versiering.

Dit is onze eigen eenhoorn printable pakket! Een goed begin van een mooi feestje.

unicorn feestje

Om te beginnen is Xenos de winkel waar je wezen moet voor éénhoorn feestartikelen. Ik vond daar een betaalbare unicorn Pinata, onmisbaar op elk kinderfeestje thuis! Maar ook eenhoorn decoratie zoals een unicorn folie ballon. Voor een tientje vind je er ook een unicorn zwembad, welke je gewoon ter decoratie in je woonkamer neerzetten kunt. Even vullen met pastelkleurige crêpepapier en de eenhoorn sfeer zit er al lekker in.

eenhoorn feestje pinata

Voor de eenhoorn uitdeelzakjes moet je ergens anders zijn. Hier vind je eenhoorn ballonnen én eenhoorn uitdeelcadeautjes. Het merk Folat heeft zelfs een hele lijn voor het organiseren van een éénhoorn kinderfeestje, met unicorn tafelkleed, uitnodigingen, slingers, enzovoorts. Kijk hier om te bestellen >>

Naast dat je heel wat voor een éénhoorn feestje kopen kunt, kun je natuurlijk ook zelf aan de slag. Lekker knutselen en je eigen éénhoorn ideeën erop los laten. Zo kun je heel simpel met pastel kleurig crêpepapier slingers maken. En van pastel kleurig A4 papier maak je bijvoorbeeld lampionnen als decoratie voor het unicorn kinderfeestje.

>> Kijk hier voor leuke ideeën voor een Lego Friends kinderfeestje.

De uitnodiging voor een éénhoorn feestje

Een kinderfeestje begint bij de uitnodiging. Wie nodig je uit, maar vooral hóé nodig je iemand uit. Bij een éénhoorn feestje hoort natuurlijk een uitnodiging in éénhoorn stijl. Het eerste wat bij mij opkomt zijn glitters. En het tweede is een regenboog.

Goed, regenboog en glitters dus als basis voor een éénhoorn uitnodiging. Een uitnodiging maak je natuurlijk zelf, samen met je kleintje. Extra persoonlijk en je kunt de uitnodiging dan helemaal maken zoals je kind dat zelf wil.

Hier een paar ideeën ter inspiratie voor de uitnodiging voor een éénhoorn feestje:

Voor deze regenboog uitnodiging heb je de printable nodig, je vindt hem hier.

Vind je het leuk om toch iets meer te knutselen aan de éénhoorn uitnodiging, dan is dit idee misschien wel leuk! Prima te doen om samen met je kind te knutselen.

De éénhoorn op een stok vond ik ook wel een erg leuke en originele uitnodiging. Én ook niet heel ingewikkeld om te maken lijkt me.

De éénhoorn taart en traktatie

Bij een kinderfeest hoort taart. Nu heb ik de prachtigste unicorn taarten voorbij zien komen, maar uit ervaring weet ik dat ik zulke taarten niet zelf maken kan. Er zit voor ons niets anders op dan een unicorn taart te komen. Maar mocht jij nu wel het talent en geduld hebben om een éénhoorn taart zelf te maken, zijn hier een paar ideeën.

Wauw, je zal dit toch kunnen maken!

Ik denk dat ik beter voor deze éénhoorn traktatie kan gaan…

Nog ééntje dan, omdat het thema unicorn zo lekker ‘over the top’ kan zijn. Voor nog meer inspiratie kun je tussen deze unicorn taarten kijken.

Hier nog een paar andere traktatie ideeën voor een éénhoorn kinderfeestje:

Naast alle zoetigheid, past deze groene regenboog ook heel goed in het unicorn feestjes thema:

unicorn kinderfeestje

Een éénhoorn regenboog kun je natuurlijk ook heel goed met verschillende soorten fruit maken. Denk aan druiven, mandarijn, aardbei, banaan, granny smith appel, ananas. Nou ja, genoeg keuze voor een regenboog traktatie.

Heel simpel, maar past wel perfect in het unicorn thema: pastel kleurige spekken. Extra leuk: neem een grote saté-prikker, rol de spek op en prik de opgerolde spek aan de saté-prikker. Zo heb je een simpele spek-lolly.

En als laatste het leuke traktatie idee, de hoorns van een éénhoorn. Het zijn simpelweg ijshoorns met bijvoorbeeld een hagelslag topping. Het kost niet veel werk, maar het maakt thema éénhoorn wel helemaal compleet met deze traktatie.

Spelletjes voor een éénhoorn feestje

Op een kinderfeestje moeten er natuurlijk spelletjes gespeeld worden. Het verzinnen van éénhoorn spelletjes is met een beetje fantasie op zich niet heel ingewikkeld.

Bingo. Om te beginnen is Bingo altijd goed en je zou zelf een bingospel in een éénhoorn thema kunnen maken. Maar voordat je uren aan het zoeken, knippen en plakken bent, moet ik toch even wat kwijt. Wij hebben het werk namelijk al voor je gedaan en onze enige echte eenhoorn bingo kun je hier bestellen!

unicorn

Grabbelton. Het woord grabbelen geeft me het idee van een grabbelton. Kleuters zijn dol op grabbelen in een grabbelton. Je maakt heel simpel een pastel kleurige ton, gooit er wat Action cadeautjes in en de kinderen zijn weer even zoet met grabbelen.

Eénhoorntje prik. Dit spelletjes is ook in alle thema’s uit te voeren. Ook dit keer weer in het éénhoorn thema. Deze eenhoorn prik poster vind je in ons printable pakket.

unicorn

Koekhappen. Het welbekende koekhappen, maar dan als een éénhoorn. Het liefst met de roze donut natuurlijk.

Knutselen. Je kunt nog zoveel éénhoorn spelletjes bedenken, kleuter meisjes houden ook van knutselen en freubelen. Ik zou dat dus ook zeker als onderdeel van het kinderfeestje maken. Genoeg éénhoorn knutsel ideeën te vinden, maar belangrijk is wel om het simpel te houden.

Een heel goed idee is een éénhoorn knutselen van wc rolletjes. De wc rolletjes met de hoorn van een éénhoorn is simpel te maken. Zo zijn de kinderen op het éénhoorn feestje meteen lekker bezig en je kunt allerlei recycle materiaal gebruiken om mee te knutselen.

quilling eenhoorn

Wil je een wat groter knutselproject inzetten? Dan kun je met de kinderen een éénhoorn maken met papieren filigraan.

Daarnaast zijn er ook allerlei knutselpakketjes verkrijgbaar. Zoals armbandjes maken of eenhoorn diamond painting, super leuk! En zo hebben de kinderen ook meteen een leuk aandenken aan het éénhoorn kinderfeestje.

Kortom, weer genoeg ideeën voor een tip top kinderfeestje thuis, maar of ik mijn dochter hiermee weet te overtuigen? We zullen zien…


Een unicorn - eenhoorn kinderfeestje, dit zijn de leukste ideeen

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Pingback: 5 leuke kindertraktaties