Op avontuur in het Vechtdal

vakantie nederland

voormijnkleintje-testteamHet voormijnkleintje-on-tour testteam ging op avontuur in het Overijsselse Vechtdal.

De Koeksebelt

Papa, mama en 2 kinderen van 4 en 6 verblijven het weekend op camping De Koeksebelt om te ontdekken wat voor moois deze omgeving te bieden heeft! De Koeksebelt is een prachtig gelegen camping direct aan de Vecht, tegenover het pittoreske dorpje Ommen. We mogen logeren in een spiksplinternieuwe River Cottage. Deze knusse en sfeervol ingerichte vakantiehuisjes staan direct aan de rivier en geven een fantastisch uitzicht over het Overijsselse landschap. Als we aankomen worden we direct ontvangen met een heerlijke maaltijd in het camping restaurant, het testteam heeft hier heerlijk gegeten! De Koeksebelt is een ideale camping om de omgeving te verkennen, te voet of met de fiets sta je binnen enkele minuten in het sfeervolle centrum van Ommen met gezellige winkelstraatjes en vele terrasjes. Wil je lekker de natuur in? Camping de Koeksebelt ligt tegenover Landgoed het Laer, met haar statige beukenlanen, stoere eikenbossen en nostalgische hertenkamp en verder is er van alles te doen voor de kinderen in de omgeving. 

camping-koeksebelt

De volgende morgen wordt er bij ons huisje een ontbijtbox bezorgd door De Buurman, echt een aanrader! In deze box zitten allemaal lokale biologische producten, van heerlijke yoghurt tot ambachtelijke beschuit en van jam tot biologische kaas. Het is een zeer goed gevulde box met allemaal heerlijke producten, en we smullen er allemaal van tot we niet meer kunnen. Dat is maar goed ook want we hebben vandaag een druk programma voor de boeg!

Wandelen met kids

We beginnen met de spannende kidsroute wandeling door het bos bij de Rheezerbelten.

wanderroute-vechtdal

De kok van het pannenkoeken restaurant de Rheezerbelten in Hardenberg is verdwenen! Aan ons de taak om de kok terug te vinden. De kinderen krijgen een rugtas mee en papa mag een knapzak dragen met daarin allerlei spulletjes om op zoektocht te gaan. Met letters die in de bomen hangen, met behulp van kikkersprongen, het knuffelen van bomen, over het obstakelpad en door de paddentunnel worden we steeds dieper het bos ingeleid naar de verrassende ontknoping. Gelukkig hebben we de kok weer terug gevonden en kon hij een heerlijk pannenkoek voor ons bakken!

Varen over de Vecht

’s Middags mogen we de omgeving van een andere kant bekijken. Met een sloepje van Rederij Peters mogen we een stuk de Vecht afzakken. We krijgen een elektrische sloep mee waarmee je heerlijk relaxed kan dobberen en in alle stilte kan genieten van de natuur, de omgeving en de stilte in het Vechtdal. Zo lang je kinderen maar niet beginnen te zeuren om een snoepje of dat ze moeten plassen of dat ze het koud hebben of dat ze terug willen. Kortom, zorg dat je wat te eten in hun mondjes stopt en dan kan je heerlijk genieten van de stilte op het water.

sloep-varen-vechtdal

Heerlijk rozig na het varen kunnen we nog even genieten van het uitzicht op de veranda van onze River Cottage, maar niet voor lang, want we zijn uitgenodigd door Restaurant de Barones om daar te komen dineren. De Barones in Dalfsen is echt een aanrader om met kinderen te gaan eten, het is gelegen op een landgoed in een statig landhuis en voor het restaurant is een gigantisch grasveld met daarop trampolines, schommels en allerlei speelgoed. Hier kunnen de kinderen heerlijk spelen tussen het eten door. Ook de kaart is hier helemaal op afgestemd, zo is er een ruime keuze voor kinderen, maar is er ook een prima 3-gangen diner samen te stellen voor de ouders. de kinderen komen tussen het spelen door langs voor een hapje en de ouders hebben eindelijk weer eens de gelegenheid om te genieten van de goede wijn, het lekkere eten of een goed gesprek. Of een combinatie van die drie.

De Wolventuin in Ommen.

Onze laatste dag in het Vechtdal beleven we nieuwe avonturen in de Wolventuin in Ommen. De wolventuin is een fantastisch nieuw soort binnenspeeltuin op Camping de Kleine Wolf. Je waant je op een boerderij, in een Teletubbie landschap en mega klimparadijs tegelijk. De verschillende gebieden zijn gericht op verschillende leeftijdscategorieën van de kids. Daarnaast zijn er ook nog allerlei leuke nieuwe speelmogelijkheden zoals de hindernisbaan waarin je tegen elkaar kan strijden om zo snel mogelijk te finishen, (ideaal voor een wedstrijdje vader – zoon!) de koeien melken, over de teletubbie heuvels rennen , op de trampolines springen, klimmen in de torens, over de touwbruggen en glijden van de glijbanen. Wat een avonturen hebben wij hier samen beleefd!

wolventuin

Moe maar voldaan verliet het voormijnkleintje-on-tour testteam met tegenzin het prachtige Vechtdal.

Volgend weekend is het wandelweekend in het Vechtdal: op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni wordt er in het Overijsselse Vechtdal de eerste editie van het Vechtdal Wandelweekend georganiseerd. Een weekend vol met wandelingen voor een brede doelgroep: voor de fanatieke wandelaar, voor gezinnen, kinderen én voor groepen.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Dat ziet eruit als een zeer geslaagd weekend. Ik maak een notitie in mijn uitstapjes boekje, want dit lijk me erg leuk om te doen met onze jongens!