12x de mooiste unicorn taarten en traktaties

taart traktatie unicorn

Bij een unicorn feestje hoort natuurlijk een unicorn taart. Maar wanneer ik op zoek ga naar inspiratie voor unicorn taarten, dan schiet de stress in mijn poriën. Hoe maak je in vredesnaam zo’n taart? Ik kan nu alvast voorspellen, dit wordt natuurlijk weer een gevalletje ‘Pinterest fail’ wanneer ik hieraan begin. Om te laten zien wat ik precies bedoel, heb ik hier alle mooiste unicorn taarten op een rij gezet. 

Klassieke unicorn taart

unicorn taart
Afbeelding: Artem Oleshko

Kijk, deze unicorn taart is prachtig! En in eerste instantie denk je, dit moet ik toch makkelijk kunnen maken? Maar bij mij gaat het al fout bij de witte botercreme. Hoe krijg je dat er zo strak omheen? Daar heb je op z’n minst een cursusje stucwerk voor nodig. Om maar te zwijgen over de perfect gemaakte roosjes.

Twee lagen unicorn taart

taart unicorn
Afbeelding: Mimma Key

Een echte pro (ik dus niet) gaat op z’n minst voor een twee lagen taart! Deze taartenbakker heeft talent voor mooie dingen maken met marsepein of fondant. Ik heb dat ook eens geprobeerd. Maar ik kreeg de marsepein geen eens strak om de taart heen, laat staan dat ik er figuurtjes mee maken kon.

Unicorn drip taart

drip unicorn taart
Afbeelding: Anna Timokhina

Het mooie van deze unicorn taart is natuurlijk dé perfecte drip! Prachtig gemaakt. En deze unicorn taart laat zien dat je ook iets heel simpels gebruiken kunt, zoals een ijshoorntje, om de unicorn taart helemaal af te maken.

De ronde unicorn taart

unicorn taart
Afbeelding: Food Mood Photography

Deze unicorn taart is anders dan de anderen en dat vind ik leuk! Niet dat ik dit wel maken kan, want zoals ik al zei, marsepein en fondant zijn niet aan mij besteed. Maar ik vind deze taart origineel.

Regenboog unicorn taart

unicorn regenboog taart
Afbeelding:  Food Mood Photography

Over de top, dat is wel de juiste omschrijving voor deze regenboog unicorn taart. Maar mooi is de taart wel! Ik denk de regenboog maken, nog wel moet lukken. En volgens mij zijn de eenhoorns op deze taart kant en klare koekjes. Dus misschien is deze over de top unicorn taart nog wel het makkelijkste om te maken?

Unicorn cheesecake

unicorn cheesecake
Afbeelding:  sittichok boonpracom

Bij deze unicorn taart gaat het niet om het decoreren, maar om de vulling! De vulling maakt de taart. Ik ben dol op cheesecake, dus persoonlijk zou ik hier dik tevreden mee zijn. Je kunt er ook een regenboog kwarktaart van maken.

Unicorn taartvulling

vulling taart unicorn
Afbeelding: Monarexx

Maar goed, ook de andere taarten hebben natuurlijk een vulling. Dit is de meest gebruikte vulling bij unicorn taarten. Ze noemen het ook wel regenboog laagjes taart.

Unicorn pop cakes

pop cake unicorn
Afbeelding:  SAROT IN-ORN

Deze zijn leuk om te trakteren, als ze daadwerkelijkk gelukt zijn natuurlijk. De pop cakes kun je maken met een pop cake maker, duh. Deze dip je bijvoorbeeld in gesmolten witte chocolade en dan hoef je er ‘alleen nog maar’ een unicorn van te maken…

Unicorn cupcake

cupcake unicorn
Afbeelding: Arina P Habich

Cupcakes bakken, dat lukt me nog wel. Maar zulke mooi gekleurde botercreme maken is toch wel een uitdaging. Maar al met al, denk ik dat ik de meeste kans van slagen heb met deze unicorn cupcakes.

Unicorn macarons

traktatie unicorn
Afbeelding: 4_mai

Oef! Dit is een kunstwerkje hoor. Om alleen de macarons al in deze vorm te krijgen is bijzonder moeilijk. Maar er is iemand op deze aardkloot die het kan, dus het is niet geheel onmogelijk.

Unicorn pancakes

unicorn pancake
Afbeelding: Tawan Ramtang

De pancakes bakken, dat lukt! Zeker met dit makkelijke recept. Om er vervolgens een unicorn decoratie aan te geven, is iets lastiger. Maar ik noem deze traktatie niet onhaalbaar.

Unicorn donuts

donut traktatie unicorn
Afbeelding: Nelli Syrotynska

Net als deze unicorn donuts, dat moet toch ook wel te doen zijn? Ik denk dat ik wel kan concluderen dat ik me beter kan richten op de unicorn traktaties dan op de unicorn taarten. Die kan ik beter gewoon bestellen…


 Alle afbeeldingen: Shuttertock

Previous ArticleNext Article